Home » Actueel » Mercedes viert zesde opeenvolgende wereldtitels

Mercedes viert zesde opeenvolgende wereldtitels

Mercedes AMG F1 Team heeft op haar beide bases in Brackley en Brixworth de zesde wereldtitels bij de coureurs en constructeurs gevierd. Lewis Hamilton werd in het afgelopen weekend voor de zesde keer in zijn carrière Wereldkampioen. Mercedes behaalde eerder voor het zesde opeenvolgende jaar de constructeurstitel.

Het team had op woensdagochtend alle zes kampioenschapwinnende auto’s op de parkeerplaatsen voor de ingang opgesteld met daarnaast de winnende power unit en al het personeel kreeg een turquoise kampioenschapsshirt aangereikt.

In de fabriek spraken teambaas Toto Wolff en Lewis Hamilton en Valtteri Bottas het team toe. In de ochtend waren ze in Brixworth bij Mercedes High Performance Powertrains en in de middag bij het F1-team in Brackley, waar het chassis wordt ontwikkeld.

Lewis Hamilton bedankte zijn team voor hun onverzettelijke doorzetten in een moeilijk seizoen.

“Het is heel moeilijk om de juiste woorden te vinden om mijn dank uit te drukken aan jullie allemaal voor het blijven pushen – het is dankzij jullie dat ik mijn droom heb geleefd, dat ik heb kunnen slagen en deze ongelooflijke prestatie heb bereikt in mijn leven”, zei Hamilton.

“Ik ben ongelooflijk trots om deel uit te maken van deze groep en ik kan je niet genoeg bedanken voor alles wat je hebt gedaan. Ik had nooit in een miljoen jaar gedacht dat ik er zes zou krijgen.

“Ik ben opgegroeid met het kijken naar Formule 1 en ik wilde altijd zoiets doen als Ayrton. Als ik naar de Formule 1 kon komen, zou dat geweldig zijn; als ik drie titels kon krijgen, zou dat ongelooflijk zijn. En nu hebben we verdubbeld dat – het is echt ongelooflijk.

“Ik vind het geweldig om te zien hoe gemotiveerd jullie allemaal zijn, dat spoort me echt aan, en ik hoop dat je daar wat van tijdens het rijden hebt gezien.

“We moeten blijven pushen omdat ik weet dat we nog meer te doen hebben – meer kampioenschappen om te winnen, meer races om te winnen – en ik geloof echt dat we dat kunnen doen. Heel hartelijk dank aan jullie allemaal!”

Valtteri Bottas begon met een knipoog naar een eerdere uitspraak toen hij zijn critici de mond snoerde: “Voor wie het betreft, f**** you”

“Voor wie het betreft: bedankt!” grapte de Fin.

“Ik heb geen woorden om te beschrijven hoe trots ik ben om deel uit te maken van dit geweldige team en hoe dankbaar ik ben voor het werk dat jullie allemaal hebben gedaan om deze prestatie mogelijk te maken – ik kan me alleen de werklast, de inzet en alle offers die je hebt gebracht om dit mogelijk te maken, dus heel erg bedankt!

“Het is geweldig om deel uit te maken van het team dat de titel van de constructeur heeft behaald. Laat me iets herhalen dat ik vorig jaar zei toen ik hier stond: laten we het volgend jaar allemaal opnieuw doen, ik weet dat we het kunnen doen! Enorme felicitaties aan Lewis als goed voor het winnen van het kampioenschap dit jaar – volgend jaar zal het niet zo gemakkelijk zijn.”

F1-Planet.com