Home » Actueel » Mercedes wil starts verbeteren

Mercedes wil starts verbeteren

Mercedes AMG F1 Team gaat er vol op inzetten om haar starts te verbeteren. Het team uit Brackley werd de laatste weken vanaf de eerste twee startrijen regelmatig verrast door de sterk startende Ferrari’s. In Frankrijk gaf dat Sebastian Vettel de kans om Valtteri Bottas te naderen, waarna de twee elkaar raakten. In Oostenrijk kon Kimi Räikkönen zich vanaf de tweede rij tussen de beide Mercedessen nestelen en in Silverstone greep Vettel vanaf de tweede positie de leiding na een matige start van Hamilton.

Na die drie moeilijke beginfasen is het team vastberaden om de starts te evalueren en vast te stellen welke aanpassingen nodig zijn om een herhaling te voorkomen.

“We doen heel veel werk hier deze week om te begrijpen waarom, want we weten heel goed dat als we ons op pole kwalificeren, we net zo goed van de lijn moeten komen als de Ferrari’s en dat is wat we zullen proberen in Hockenheim”, zei Mercedes’ Head of Trackside Andrew Shovlin in een post-race video van het team.

Op de vraag waarom Hamilton zo’n slechte start had, kon Shovlin kort zijn.

“Het simpele antwoord is dat we wat wielspin hadden. Er was iets minder grip op de grid dan we verwachtten.”

“We hebben daar oefenstarts gemaakt en op Silverstone staan ze het je toe om een proefstart te doen op de grid. Maar om een of andere reden ging het niet zoals we verwachtten en zodra je wielspin krijgt, verlies je tractie en dat kostte hem behoorlijk snel plaatsen.”

Shovlin zei dat de schade die Hamilton na de crash met Kimi Räikkönen zei te voelen uiteindelijk bij inspectie na de race mee bleek te vallen.

“We hadden helemaal niet zoveel schade”, zei Shovlin, “het was een behoorlijke impact en we hadden geluk dat we ermee wegkwamen.”

“De realiteit was echter dat jullie Lewis hoorden klagen over schade aan zijn vloer. Wij dachten dat er wat aërodynamische schade kon zijn, maar dat was door het rijden in turbulente lucht van al die auto’s voor hem toen hij zich naar voren moest vechten.”

“Pas toen hij in schone lucht kwam, voelde hij hoe de auto was en konden we zijn snelheid zien. Toen konden we echt zien dat de schade heel, heel minimaal was.”

 

admin