Home » Actueel » Miami stemt in met tienjarig contract voor Grand Prix

Miami stemt in met tienjarig contract voor Grand Prix

De City Commission van de stad Miami heeft op donderdag ingestemd met een tienjarig contract met de F1 Group voor de organisatie van een Grand Prix in de stad. Al vanaf volgend jaar zal er op een stratencircuit worden gereden. Er werden twee vergaderingen gehouden, door de City Commission en door het Comité van Economische Ontwikkeling & Tourisme en beide stemden in met de overeenkomst.

Eerder al werd de voorgestelde circuit lay-out bekend, die de Formule 1 door het havengebied van de stad zal leiden en door het gebied rond Biscayne Boulevard. Interessant element is dat de F1 in beide richtingen over de Port Boulevard brug zal rijden.

F1’s Commercieel Manager Sean Bratches was verguld met de overeenkomst. Met de Grand Prix van Miami heeft de F1 zich verzekerd van een tweede Grand Prix in de Verenigde Staten.

“Met de unanieme instemming van zowel de stad Miami als het Miami-Dade County’s Comité van Economische Ontwikkeling & Tourisme, zijn we heel blij dat we een voorlopige goedkeuring hebben om een Formule 1 Grand Prix naar Miami te brengen”, zei Bratches, “Wij weten dat dit pas het begin van het proces is en we zullen meteen aan het werk gaan met de verschillende betrokkenen, de stad Miami, de haven van Miami, Bayfront Park Management Trust en anderen om tot een definitieve overeenkomst te komen.”

“Formule 1 in Miami geeft een fantastische mogelijkheid om het grootste racespektakel op de planeet naar een van ‘s-werelds meest iconische steden te brengen. We zijn heel blij dat de reis is ingezet.”

De exacte datum voor de Grand Prix van Miami is nog onderwerp van gesprek, maar de F1 Group richt zich op een datum in oktober 2019.

De F1 Group maakte ook bekend dat ze, na het geslaagde evenement in Londen vorig jaar, naast een evenement in Marseille voorafgaand aan de Grand Prix van Frankrijk, dit jaar ook een F1 Live evenement zal organiseren in Miami in de aanloop naar de Grand Prix van de VS in Austin, Texas om de stad alvast op te warmen voor de organisatie van de eerste Grand Prix, een jaar later.

F1-Planet.com