Home » Actueel » Miami ziet af van Grand Prix in Bayfront

Miami ziet af van Grand Prix in Bayfront

Formula One Management moet een definitieve streep zetten onder haar plannen voor de organisatie van een Grand Prix in het centrum van Miami. De initiatiefnemers zien definitief af van een Grand Prix in het Bayfront-gebied nu er opnieuw veel lokaal verzet is tegen de plannen. Een voorstel voor de organisatie van een Grand Prix in de stad stuitte eerder op groot verzet van diverse lokale betrokkenen en een stemming in de City Commission over het voorstel eind maart werd mede om die reden verdaagd tot eind mei. De Grand Prix zou het dagelijks leven in het gebied te zeer verstoren.

Formula One Management en organisator South Florida Racing hoopten aanvankelijk al dit jaar een Grand Prix te kunnen organiseren in het Bayfront-gebied, maar bezwaren van omwonenden en bedrijven in het gebied hielden in dat ze ten minste een jaar moesten worden uitgesteld. Dat verzet is er een klein jaar later nog steeds en de inschatting is dat tegenstanders rechtszaken zouden aanspannen tegen de stad als de plannen doorgang zouden vinden. De indicatie is nu dat als het voorstel in stemming zou worden gebracht, het het vrijwel zeker niet zou halen. De initiatiefnemers zien nu af van de originele voorstellen.

Helemaal van tafel zijn de plannen voor een tweede Grand Prix in de VS en in de stad nog niet. Mede-initiatiefnemer Stephen Ross heeft zijn zinnen nu gezet op een locatie in het Miami Gardens gebied, nabij het stadion van het Hard Rock Stadium, ten noordwesten van de originele locatie. In dat stadion wordt in 2020 de Super Bowl georganiseerd, de traditioneel groots opgezette finale van het NFL-seizoen. In die nieuwe plannen ontbreekt de haven als eyecatcher. In de originele plannen zou de F1 in beide richtingen over de  Port Boulevard brug racen die het Bayside gebied verbindt met het havengebied op Dodge Island.

Promoter Tom Garfinkel, vice-voorzitter van Miami Dolphins en voormalig bestuurder van IndyCar-team Ganassi Racing ziet kansen.

“We willen iets geweldigs doen voor Miami”, zegt Garfinkel , “Toen we eindelijk het rapport ontvingen waarin stond wat er allemaal voor nodig is om elk jaar een stratencircuit te bouwen rond Biscayne Bouvelard, moesten we erkennen dat het doel niet haalbaar is.”

“Als we de Formule 1-race naar het gebied verplaatsen waar het Hard Rock Stadium staat, kunnen we een circuit van wereldklasse bouwen zonder dat we de bestaande infrastructuur belasten. Daar zijn bovendien voorzieningen die ervoor zorgen dat we iedereen op een geweldige manier kunnen ontvangen.”

 

F1-Planet.com