Home » Actueel » Montoya: “Problemen Vettel technisch, niet mentaal”

Montoya: “Problemen Vettel technisch, niet mentaal”

De problemen van Sebastian Vettel zijn technisch van aard en niet van mentale aard. Dat heeft voormalig F1-coureur Juan Pablo Montoya gezegd. De oud-Williams- en McLaren-coureur stelt dat de fouten en het algehele snelheidstekort van Vettel ten opzichte van zijn teamgenoot Charles Leclerc erop wijst dat er iets is in de Ferrari waar hij niet goed mee kan omgaan. Leclerc zou dat beter af gaan.

Vettel maakt een moeilijk seizoen door waarin hij meer en meer wordt overschaduwd door zijn teamgenoot Charles Leclerc. Bovendien blijft hij vervallen in fouten die nu al vaker een streep zetten door zijn kansen op een goed resultaat. In Monza werd hij bestraft voor de wijze waarop hij terugkeerde op het circuit na een eenzijdige spin bij Ascari.

“Ik denk dat er iets is in de auto of aan de banden van dit jaar dat hij niet fijn vindt en waar Leclerc zich beter aan kan aanpassen”, zei Montoya.

“Het kost Vettel veel moeite om net zo snel te zijn als die andere jongen. Omdat het hem zoveel moeite kost, is hij niet op zijn gemak en maakt hij fouten. Als je niet blij bent met de auto en gaat pushen, dan ga je fouten maken.”

“Ik denk niet dat het iets mentaals is. Het is meer technisch van aard. Het gaat erom dat je begrijpt wat er aan de hand is en iemand aan je zijde hebt die kan uitvinden wat er aan de hand is.”

Charles Leclerc zei eerder dat hij zijn rijstijl moest aanpassen om zich de Ferrari eigen te maken. Montoya weet wat ervoor nodig is om dat te doen. In zijn tijd bij McLaren paste zijn team de voorwielophanging voor hem aan om tegemoet te komen aan de rijstijl van de Colombiaan.

“De manier waarop je rijdt aanpassen is heel moeilijk”, zegt Montoya, “als je de manier waarop je de auto bestuurt verandert, dan kun je nog steeds snel zijn, maar waarschijnlijk niet zo snel als eerder.”

“Hij zal zich tot op zekere hoogte moeten aanpassen, maar leren om op een andere manier snel te zijn, is heel moeilijk. Het is beter om de auto aan jou rijstijl aan te passen dan je stijl aan te passen aan die van een ander.”

Montoya stelt dat het voor Vettel niet te laat is om zich te herstellen “als hij dat wil”.

“Hij zal zijn rug moeten rechten met het team en harder moeten werken dan ooit”, stelt Montoya, “de enige manier is harder werken, dingen anders doen dan nu. Hij moet gewend zijn om op een bepaalde manier te werken, maar op dit moment werkt die niet voor hem.”

 

F1-Planet.com