Home » Actueel » Newey: “Schaf de windtunnel af en beperk CFD”

Newey: “Schaf de windtunnel af en beperk CFD”

Red Bull Racing’s Chief Executive Officer Adrian Newey pleit voor verregaande maatregelen om de kosten in de Formule 1 terug te dringen. De Engelse ontwerpgoeroe komt met een opvallende stellingname om de huidige, kostenverslindende “Motorformule” te doorbreken. Newey zou er zelfs windtunneltests voor willen afschaffen en CFD-gebruik.

De Engelsman ziet dat Mercedes’ voordeel nauwelijks meer te compenseren is omdat het team van de Duitse fabrikant op alle fronten beter is uitgerust dan de meeste F1-teams.

“Mercedes is in alle disciplines superieur. Motorvermogen, brandstofverbruik, rijeigenschappen, MGU-H energiehergebruik. Dat kun je niet goedmaken met een betere auto”, stelt Newey.

“Wij hebben 125 mensen op het aerodynamica-kantoor. Mercedes bijna twee keer.De output wordt automatisch hoger.”

Newey ziet niets in de plannen van Liberty Media om een kostenplafond op te leggen aan de teams om de uitgaven te beteugelen.

“Dat is socialisme”, stelt hij, “dat heeft ook in het echte leven alleen in theorie gewerkt.”

Newey ziet maar één effectieve oplossing.

“Beperk het gebruik van hulpmiddelen. Dan hebben we ook niet zoveel mensen nodig”, zegt hij.

“Vanuit technisch oogpunt zijn de dinosaurussen zo’n beetje aan het uitsterven. We construeren steeds meer met behulp van CFD simulatie.”

Newey voorziet een wedloop in de software industrie om CFD-programma’s te ontwikkelen met steeds hogere verwerkingssnelheden en steeds complexere en daarmee nauwkeuriger berekeningen.

“Als je een standaard software zou gebruiken met een beperkt aantal berekeningen, dan zou de inventiviteit en de ervaring van individuele ingenieurs weer belangrijk worden”, zegt hij.

Ook het aantal onderdelen dat wordt geproduceerd kan wat Newey betreft fors omlaag.

 “Als je maar vijf verschillende achtervleugels per jaar mag bouwen, vraag je je af of een speciale vleugel nuttig is voor Monza of Monte Carlo. Je beperkt je dan tot de essentie. “

“Het aantal testbanken moet beperkt worden. Dat zou kosten besparen”, vindt Newey, “Bovendien moet de Formule 1 eindelijk afscheid nemen van de huidige technologiemonsters en de hulpeloze poging om de motoren relevant te maken voor productiemodellen. Dat lukt per definitie niet. In de autosport proberen we zoveel mogelijk volgas te rijden. In het normale leven staan we om de haverklap in de file of rijden we op een constant tempo over de snelweg. Wat zouden autoraces aan die situatie moeten bijdragen?”

Het energiehergebruik is volgens Newey ook een zinloze activiteit.

“De antichambre is veel eerder uitgevonden. De Formule 1 is zojuist op het idee gekomen. De MGU-H zal nooit in een normale auto bestaan.Het zou alleen iets opleveren als je een hele tijd volgas rijdt. De meeste landen hebben een maximum snelheid. Daar rijd je buiten de bebouwde kom maximaal 130 km/u.”

Newey pleit voor een terugkeer van normaal geaspireerde motoren. Die zouden niet alleen meer tot de verbeelding spreken, maar ook aanzienlijk lichter zijn.

“In 1998 woog onze McLaren 580 kilogram. We hadden nog 45 kilo ballast aan boord. Vandaag zitten we op 733 kilogram met vrijwel nul ballast. Je zou veel benzine kunnen besparen als je met aanzienlijk minder gewicht zou rijden. Maar dit is alleen mogelijk met andere motoren.”

admin