Home » Actueel » Nieuw F1-team Panthera wil in 2021 op de grid staan

Nieuw F1-team Panthera wil in 2021 op de grid staan

Een nieuw team heeft zich aan het firmament van de Formule 1 gemeld voor een plek op de grid in 2021. Het Panthera Team Asia F1 wil zich in het komende jaar gaan voorbereiden op een debuut in de hoogste klasse van de autosport. Het team zou de eerste fundamenten voor een deelname al hebben gelegd en is nu in afwachting van de definitieve vaststelling van de reglementen voor 2021 en de openstelling van de inschrijvingsprocedure van de FIA. De automobielfederatie stelde onlangs zelf nog graag nieuwe teams te willen toevoegen aan de huidige groep F1-teams.

Panthera Team Asia Limited staat sinds januari van dit jaar op een adres in Londen geregistreerd bij de Companies House, de Britse Kamer van Koophandel. Oprichters zijn Michel Orts, een voormalig Franse coureur die van 2003 tot 2009 afwisselend actief was in het FIA GT-kampioenschap en Benjamin Durand, de voormalig manager van SMP Racing en BR Engineering in WEC.

Het nieuwe team opereert vanuit een tijdelijke basis in Northamptonshire naast het circuit van Silverstone. Hoofd AĆ«rodynamica is Tim Milne, die eerder werkte voor Renault, Honda, Super Aguri, Toyota, Caterham en Manor. Bij laatstgenoemde werkte hij als laatste aan de 2017-auto die nooit zou racen door het faillissement van het team. Het team zou momenteel vacatures invullen voor onder meer een Technisch Directeur en Sporting Director.

Panthera zou een vergelijkbare strategie willen volgen als Haas F1 Team en zoveel mogelijk onderdelen willen inkopen van andere teams en leveranciers. Het team zou daarvoor een alliantie willen sluiten met een of meer bestaande teams en heeft al enkele overeenkomsten gesloten met leveranciers. Onduidelijk is nog in welke mate dat vanaf 2021 mogelijk is. De F1-teams zijn nog druk in conclaaf met de FIA over de mate van standaardisering en de onderdelen die kunnen worden overgedragen tussen teams.

Het slagen van de plannen zal in eerste instantie afhankelijk zijn van een toelating tot het kampioenschap door de FIA en daarnaast van het verwachte, krappe schema dat zal volgen na het bekend worden van de reglementen. Die zullen naar verwachting pas eind oktober worden vastgesteld.

 

F1-Planet.com