Home » Actueel » Ocon denkt niet aan racen in andere klasse

Ocon denkt niet aan racen in andere klasse

Force India-coureur Esteban Ocon heeft verschillende opties om in 2019 in een andere raceklasse uit te komen naast zich neergelegd. Dat heeft hij op donderdag in Brazilië bevestigd. De Fransman lijkt in 2019 zonder stoeltje in de Formule 1 te komen zitten nu hij Force India zal moeten verlaten ten faveure van Lance Stroll.

Alleen het tweede Williams-stoeltje is nog een mogelijkheid, maar daarvoor heeft hij stevige concurrentie van vermogende coureurs. Sergey Sirotkin hoopt bij het team te kunnen blijven en Robert Kubica heeft zijn kansen een flinke boost kunnen geven door het aantrekken van een grote Poolse oliemaatschappij. Ocon’s werkgever Mercedes lijkt niet bereid om zich in een biedingsstrijd te storten om Ocon koste wat kost te laten racen.

Ocon stond in de belangstelling van teams uit de IndyCar Series, waaronder Schmidt Peterson Racing en Dale Coyne Racing, en had eventueel ook voor het aan Mercedes gelieerde HWA uit kunnen komen in de Formule E. Toch besloot hij al die opties naast zich neer te leggen.

“Er zijn gesprekken geweest en ik had op heel veel verschillende plekken kunnen racen. Ik zal niet in details treden, maar we hebben ervoor gekozen om dat niet te doen.”

In plaats daarvan willen Ocon en Mercedes dat de coureur gefocust blijft op de Formule 1 en zal in 2019 de verrichtingen van het Mercedes AMG F1 Team van dichtbij gaan volgen.

“Als ik volgend jaar niet race, zal ik dicht bij Mercedes blijven en proberen om zoveel mogelijk van hen te leren”, zegt hij, “misschien doe ik hier en daar wat tests en waar mogelijk ga ik nauw met ze samenwerken. Dat is het enige dat ik kan doen om in vorm te blijven en in de F1 te blijven.”

Ocon stelt dat het potentieel om te leren wanneer hij in een andere klasse uit zou komen langzaam niet groot is nu hij al een paar jaar ervaring heeft.

“Ik denk niet dat ik veel extra ervaring te winnen heb als ik ergens anders naar toe ga. Dat heb ik als eens eerder gedaan. Toen ik op een F1-stoeltje wachtte [in 2016] deed ik bijvoorbeeld DTM. In die tijd heb ik hele veel geleerd en ik denk niet dat dat hetzelfde zou zijn met de ervaring die ik nu in de F1 heb.”

“Ik ben niet van plan om ergens anders te racen. Wat ik weet is dat het niet in mijn handen is. En ook niet in de handen van mijn management. Het is aan Williams om te beslissen. We zullen moeten afwachten hoe het zich ontwikkelt.”

F1-Planet.com