Home » Actueel » Ocon: “Fantastisch om terug te zijn”

Ocon: “Fantastisch om terug te zijn”

Kersvers Renault-coureur Esteban Ocon zei na afloop van zijn eerste test voor zijn nieuwe team op dinsdag in Abu Dhabi dat het “fantastisch” voelde om terug te zijn achter het stuur. Ocon bracht een frustrerend jaar aan de zijlijn door als Reservecoureur van Mercedes waarbij hij maar sporadisch in actie kon komen tijdens de in-season tests en de Pirelli bandentests. Zijn aanstelling bij Renault maakt hem voor het eerst sinds 2018 weer fulltime Formule 1-coureur.

Op dinsdag reed Ocon 77 ronden bij zijn kennismaking met de Renault R.S.19 en hij was na afloop goed te spreken over de ervaring. Het team kende Ocon wel al gedeeltelijk. In 2016 en ’17 testte hij enkele malen voor het team voordat hij de rol van Reservecoureur kreeg bij Mercedes.

“Ik heb zo uitgekeken naar vandaag”, zei Ocon, “ik heb hier maanden op gewacht en eindelijk ging het gebeuren.”

“Ik had een goede eerste indruk. Het team heeft me een heel warm welkom gegeven, wat altijd heel veel voldoening geeft. Ik zal wat oude gezichten, ook wat nieuwe gezichten en dat is geweldig.”

“Nu zijn we echt aan het werk zijn gegaan om aan alle kleine details te werken. In de middag begon ik dichter en dichter bij de limiet te komen, dus het voelt goed.”

“Het voelt goed. Er is natuurlijk altijd heel veel dat je kunt verbeteren.”

“Maar de motor is ook nieuw voor mij na een aantal jaren hier niet te zijn geweest. Hij heeft goed vermogen. Daarnaast, zullen we altijd aan de balans moeten werken. Het is nooit perfect, maar ik denk dat we een solide basis hebben waar we morgen op verder kunnen bouwen.”

Een bijkomstig voordeel was dat Ocon in de Renault een betere zitpositie had dan bij zijn sporadische runs in de Mercedes W10.

“Mijn zitpositie is iets beter dan in die auto [de Mercedes], want er is meer ruimte. Nico [Hülkenberg] en Daniel [Ricciardo] zijn natuurlijk wat langer dan Valtteri [Bottas] en Lewis [Hamilton].”

Ocon stelde dat zijn eerste prioriteit voor de laatste testdag het wennen aan het werken met zijn nieuwe team is.

“Ik moet gewoon iedereen leren kennen en gaan werken met nieuwe mensen. Het is heel anders. Ik denk dat dit is wat de meeste tijd kost, om elkaar perfect te begrijpen.”

“Er is altijd veel te zeggen op de eerste dag, dus dat is het meest complexe en iets waar je je het meest op moet concentreren.”

F1-Planet.com