Home » Actueel » Pérez: “2018 cruciaal voor kansen bij een topteam”

Pérez: “2018 cruciaal voor kansen bij een topteam”

Force India-coureur Sergio Pérez stelt dat het komende seizoen een cruciaal jaar voor hem zal worden voor zijn kansen om uiteindelijk bij een topteam te belanden. De 27-jarige Mexicaan hoopt alsnog voor een van de grote teams in de F1 te kunnen uitkomen nadat zijn eerdere seizoen bij McLaren in 2013 op een teleurstelling uitdraaide. Zijn contract werd al na één seizoen beëindigd. Bij Force India kreeg zijn carrière een nieuwe impuls. Hij wist met het kleine team heel regelmatig te scoren en het grotere en beter uitgeruste teams moeilijk te maken. Bij Force India lukte bovendien wat hem bij McLaren niet lukte: hij stond sinds 2014 al vier keer op het podium.

Nu aan het einde van het seizoen veel contracten bij de topteams aflopen, mag Pérez daarom hopen op een nieuwe kans, maar hij is zich ervan bewust dat hij de teambazen in het komende seizoen echt zal moeten overtuigen. Lukt het nu niet en de topteams weer voor meerdere jaren contracten aangaan, dan zou zijn carrière dreigen te stagneren.

“Het is zo’n belangrijk jaar”, geeft Pérez toe, “er zullen in 2019 heel veel verschuivingen zijn in de Formule 1, dus het is belangrijk om vanaf het begin van komend jaar snel te zijn.”

Pérez denkt dat zijn ervaring een belangrijk voordeel zal zijn ten opzichte van een aantal van zijn concurrenten.

“Ik denk dat in de F1 iedereen naar je kijkt, maar niet slechts één race of één jaar maar vele jaren. Als je kijkt naar wat ik in de afgelopen jaren heb gedaan, dan denk ik dat ik in een goede positie ben.”

Pérez denkt dat zijn ervaring een herhaling van de deceptie van vijf jaar geleden bij McLaren zal voorkomen.

“Ik geloof dat als de kans ooit komt, ik er helemaal klaar voor ben, heel compleet als het gaat om de aspecten als coureur en als persoon.”

“Dat kan een groot verschil maken als de kans komt. Ik denk dat ik op kan schuiven op de grid. Ik geloof erin dat er een kans zal komen.”

 

Pérez stelt dat er teleurstelling zal zijn als zou blijken dat die kans er uiteindelijk niet komt.

“Ik denk dat ik dan zal betreuren dat ik nooit de kans heb gehad om te laten zien dat ik voor titels kan vechten en titels kan winnen. Maar je kunt er niets aan doen. Ik heb laten zien wat ik kan in de Formule 1, maar ik heb het gevoel dat ik veel meer kan dan dit.”

 

De kans bij McLaren kwam, achteraf bezien, te vroeg, geeft hij nu toe. Die kwam na twee sensationele seizoenen bij Sauber.

“Ik geloof echt dat McLaren te vroeg kwam in mijn carrière. Ik was er toen niet klaar voor. Maar je kunt het niet voor gegeven aannemen en het is met een reden gebeurd. De kans kwam omdat ik het heel goed had gedaan.”

“Ik had op dat moment nog een jaar bij Sauber nodig, maar het is wat het is. Dankzij dat jaar, ben ik de coureur die ik nu ben.”

 

F1-Planet.com