Home » Actueel » Pérez en Hartley bestraft voor fouten in formatieronde

Pérez en Hartley bestraft voor fouten in formatieronde

Force India-coureur Sergio Pérez en Toro Rosso-coureur Brendon Hartley zijn door de wedstrijdleiding van de Grand Prix van Bahrein bestraft voor fouten tijdens de formatieronde. Beide coureurs slaagden er niet in om hun positie te behouden in de formatieronde.

Pérez en Hartley deelden de zesde startrij. Bij de start van de formatieronde kwam Hartley slecht weg. Pérez haalde hem in en liet de Toro Rosso-coureur er vervolgens niet meer voorbij om zijn positie weer in te nemen. Hartley zou op zijn beurt niet voldoen aan de bepaling dat coureurs die hun positie niet weer innemen moeten starten vanuit de pitstraat. De wedstrijdleiding legde beide coureurs een tijdstraf van 30 seconden op, waardoor ze van de twaalfde en dertiende positie aan de finish terugzakten naar de 16e en 17e plaats in de eindklassering. De tijdstraf is een equivalent voor een stop-and-go penalty tijdens de race. Hartley krijgt bovendien twee penaltypunten bijgeschreven op zijn superlicentie.

“Auto 11 (Pérez) haalde auto 28 (Hartley) in voor Turn 1 en gedurende de rest van de formatie ronde deed hij geen zichtbare moeite om auto 28 in staat te stellen zijn positie weer in te nemen.”

“De coureur van auto 11 gaf ook toe dat de coureur van auto 28 niet te laat van zijn plek was gekomen bij het begin van de formatieronde.”

“In dit geval hebben de stewards besloten geen penaltypunten toe te voegen, aangezien de straf [van 30 seconden] afdoende is.”

‘Auto 28 werd ingehaald door auto 11 tijdens de formatieronde en slaagde er niet in zijn positie weer in te nemen voor de safety car lijn en ging daarna niet de pits in zoals verplicht is onder Artikel 38.3.”

 

F1-Planet.com