Home » Actueel » Pérez: “Force India’s financiën bepalend voor mijn toekomst”

Pérez: “Force India’s financiën bepalend voor mijn toekomst”

Force India-coureur Sergio Pérez heeft gezegd dat de financiële situatie op de korte termijn van het team waarvoor hij sinds 2014 uitkomt bepalend zal zijn voor zijn toekomst. Van het team uit Silverstone is bekend dat ze financieel door zwaar weer gaat. Die situatie zou, wanneer die aanhoudt, belemmerend kunnen werken op de voortgang van het team en wat ze Pérez zou kunnen bieden in 2019, zowel in financieel als competitief opzicht. De situatie heeft de ontwikkeling vertraagd.

Pérez zelf staat in de belangstelling van Haas F1 Team, dat hem bovenaan haar shortlist heeft als mogelijke vervanger van Romain Grosjean bij het team. Pérez ziet in Force India nog steeds een reële optie voor 2019, maar dan zullen de financiële problemen wel moeten worden opgelost.

“Op het moment is de situatie kritisch”, gaf Pérez op donderdag in Hongarije toe, “het is geen geheim dat de financiële problemen het team op een behoorlijke achterstand hebben gezet.

“Als je naar de resultaten kijkt, want in de F1 draait alles om resultaten, dan staan we vijfde in het Constructeurskampioenschap en kun je je niet voorstellen welke financiële problemen we tot nu toe hebben gehad. Het laat alleen maar zien hoeveel potentie het team heeft.”

“Ik wil absoluut bekijken wat er in de komende weken en maanden gaat gebeuren, wat er gebeurt met het team, want ik geloof dat het een geweldig team is.”

“Ik heb geen haast, want ik weet dat ik in een geweldige positie zit, maar hoe eerder hoe beter.”

Pérez zei dat hij op een gegeven moment wel een besluit zal moeten nemen en niet oneindig zal kunnen wachten op wat er met Force India gebeurt.

“Yeah, het hangt ook af van hoe lang je je gedachten op een rijtje wilt zetten. Ik denk dat ik tijdens de zomerbreak een behoorlijk idee zal hebben van wat er hier gebeurt en dan zal ik een duidelijk besluit kunnen nemen.”

F1-Planet.com