Home » Actueel » Pérez: “Ik zou in 2014 voor Ferrari hebben gereden”

Pérez: “Ik zou in 2014 voor Ferrari hebben gereden”

Racing Point-coureur Sergio Pérez heeft gezegd dat hij waarschijnlijk in 2014 voor Ferrari zou hebben gereden als hij niet had besloten om voor 2013 te tekenen bij McLaren. De Mexicaan gold in 2012 als een van de F1’s grootste talenten toen hij bij Sauber F1 Team alle verwachtingen overtrof met drie podiumfinishes. Het maakte dat McLaren hem benaderde toen Lewis Hamilton destijds onverwacht besloot voor 2013 de overstap te maken naar Mercedes. Pérez, die Ferrari juniorcoureur was, zegde zijn overeenkomst met de Scuderia op om de weg vrij te maken naar het team uit Woking.

Het avontuur bij McLaren was van korte duur. Pérez verliet het team alweer na één jaar na een foutenrijk seizoen waarin hij in het team niet populair werd door onvolwassenheid, een gebrek aan technische kennis, incidenten en het risico dat hij legde in de duels met onder meer zijn teamgenoot Jenson Button.

Pérez stelt nu dat de geschiedenis anders had kunnen lopen als hij in de Ferrari-gelederen was gebleven. Het team zou hem in 2014 promoveren naar het F1-team.

“Ik denk dat, gegeven waar McLaren stond toen dat stoeltje voorbij kwam, dat voor mij gewoon op het verkeerde moment kwam”, zegt Pérez nu, “want als je terug gaat naar 2012, toen was ik Ferrari-teamlid. Ik zou voor 2014 een contract krijgen. Ik moest nog één jaar bij Sauber doen en zou dan een stoeltje bij Ferrari krijgen.”

“Ik ging naar Maranello en sprak met [Stefano] Domenicali [teambaas, red.]  en hij zei: ‘laten we een voorcontract sluiten voor 2014’.”

Pérez stelt dat hij in die tijd in de belangstelling stond van veel teams.

“Indertijd was Mercedes geïnteresseerd, Ferrari was dat en McLaren ook, dus ik was echt in een heel sterke positie destijds. En ik dacht bij mezelf: ‘ik moet in een competitieve auto komen, want ik kan de titel winnen’.”

“De kans bij McLaren kwam en McLaren won races. Ze vochten in de voorgaande vijf jaar om titels, dus hoe kun je dan nee zeggen? Het was een heel logisch iets.”

Pérez geeft nu toe dat het een fout was om bij Ferrari te vertrekken voor een eenjarig contract bij McLaren.

“Ik moest vertrekken bij de Ferrari Academy en ik ging naar McLaren. Ik denk dat de fout was om een eenjarig contract te sluiten. Mijn management heeft het destijds niet goed gedaan met het contract.”

“Dat was teleurstellend. Ik denk dat het mijn reputatie in de Formule 1 heeft beschadigd, want ik kwam bij een fantastisch team en had goede successen met het team.”

Pérez zou na zijn vertrek bij McLaren lang moeten vrezen voor zijn F1-carrière en vond uiteindelijk voor 2014 een plek bij Force India F1 Team. Bij dat team – inmiddels overgenomen door Racing Point – rijdt hij nu voor het zesde seizoen, maar een nieuwe kans bij een topteam bleef tot zijn frustratie sindsdien uit.

 

F1-Planet.com