Home » Actueel » Philip Morris ontkent link Mission Winnow met tabaksproducten

Philip Morris ontkent link Mission Winnow met tabaksproducten

Philip Morris International (PMI) en Ferrari hebben ontkend dat de ‘Mission Winnow’-campagne, waarmee PMI sinds de Grand Prix van Japan adverteert op de Ferrari’s in feite een slinkse verwijzing is naar haar tabaksproducten.

Tabaksreclame is in de EU en grote delen van de wereld al sinds 2005 verboden, maar Philip Morris is desondanks altijd als hoofdsponsor betrokken gebleven bij de Scuderia. Lange tijd zonder zichtbare uitingen, maar vorig jaar introduceerde het merk ‘Mission Winnow’, naar eigen zeggen een symbool voor de wetenschappelijke en technologische inzet om los te komen van tabakshoudende producten.

Aan die intentie wordt getwijfeld door het Australische Ministerie van Gezondheid en het Departement van Gezondheid en Zorg. De twee departementen zijn een onderzoek gestart naar de motieven van het bedrijf. Zij stellen dat het logo van het initiatief veel gelijkenis vertoont met het logo van PMI’s Marlboro-merk, dat jarenlang op de Ferrari’s prijkte.

Separaat is door de Autoriteit voor Communicatie en Media ook een onderzoek gestart naar aanleiding van de doorgifte van de beeltenissen sinds de Grand Prix van Japan in de uitzendingen van de Grands Prix in de binnenlandse media. Indien bewezen wordt dat er sprake is van sluikreclame bestaat de mogelijkheid dat Ferrari de verwijzingen voor de Grand Prix van Australië van de auto’s moet halen.

Philip Morris’ Hoofd Communicatie Tomasso di Giovanni ontkent dat de Mission Winnow-uitingen gerelateerd zijn aan tabaksproducten.

“Het initiatief, de symbolen en logo’s die worden gebruikt in de kleurstelling van de Scuderia Ferrari Mission Winnow en website voldoen aan de wetgeving van onze activiteiten in Australië en de staat Victoria”, zegt Di Giovanni.

“Wij zijn ons bewust van het debat over Mission Winnow in Australië en we werken er met de organisatoren van de Grand Prix daar aan om de zorgen van de autoriteiten te begrijpen en die te beantwoorden.”

“Mission Winnow adverteert of promoot geen producten of merken van ons bedrijf, maar is ontworpen om te spreken over onze toewijding om onszelf te verbeteren in alles wat we doen.”

“Mission Winnow is een portaal voor het nieuwe Philip Morris International en onze partners voor ons commitment en de stimuli die ons drijven om ons te verbeteren en te ontwikkelen. En om bij te dragen aan de vooruitgang van de samenleving.”


F1-Planet.com