Home » Actueel » Piero Ferrari: “Besluit genomen in het belang van Ferrari”

Piero Ferrari: “Besluit genomen in het belang van Ferrari”

Ferrari-nazaat Piero Ferrari, de zoon van Enzo, heeft gezegd dat het besluit dat eerder werd genomen om teambaas Maurizio Arrivabene te vervangen door Technisch Directeur Mattia Binotto is genomen in het belang van Ferrari. De Italiaan laat in Gazetta dello Sport doorschemeren dat het team werd gedwongen een keuze te maken “om de continuïteit van de technische koers te waarborgen”.

Arrivabene werd ontslagen na een slepend conflict met Binotto over de algehele koers en cultuur binnen Ferrari. Binotto zou aanbiedingen hebben gekregen van alle grote teams, waaronder Mercedes, McLaren en Renault en zou vertrekken als Arrivabene aan zou blijven.

“Alles gebeurde voor Kerst. Om verschillende redenen hebben we toen besloten om het besluit nog niet bekend te maken”, zegt Ferrari.

“Ik wil niet in details treden, want ik kan alleen maar spreken als aandeelhouder, maar ik zeg alleen dat er een confrontatie is geweest tussen ons als leden van het bestuur en uiteindelijk hebben we uitsluitend in het belang van Ferrari gehandeld.”

Het is voor het eerst dat Ferrari de teamleiding toevertrouwt aan een engineer sinds Enzo Ferrari in 1961 het volledige zittende management van zijn raceafdeling ontsloeg en de toen 27-jarige Mauro Forghieri aanstelde als Technisch Directeur en effectief, uitvoerend teambaas van Ferrari.
Ferrari stelt dat die parallellen niet reëel zijn.
“Het zijn andere tijden en het is niet vergelijkbaar”, zegt hij daarover, “het belangrijkste wat we in overweging hebben genomen is dat we de technische continuïteit van de Ferrari raceafdeling te waarborgen.”
“Het is fundamenteel voor het bouwen van een sterk raceteam dat we op Mattia Binotto’s bewezen kwaliteiten kunnen rekenen.”
F1-Planet.com