Home » Actueel » Pirelli annuleert bandentest São Paulo om overvaldreiging

Pirelli annuleert bandentest São Paulo om overvaldreiging

Bandenfabrikant Pirelli heeft de geplande bandentest met McLaren op het Autodromo Jose Carlos Pace geannuleerd. De Italiaanse bandenfabrikant zag de test niet langer zitten nadat personeelsleden op zondag ontsnapten aan een gewapende roofoverval op de weg terug van het circuit naar het hotel. Een Pirelli busje was op zondagavond doelwit van overvallers. Security personeel ingehuurd door Pirelli maakte een einde aan de benarde situatie.

De schrik zat er niettemin flink in. Pirelli stelde dat ze vreesde voor de veiligheid en daarom de tweedaagse test, die op dinsdag zou beginnen, afblaast.

“Na een poging tot overval op een Pirelli busje bij het Interlagos circuit afgelopen zondag, die werd geneutraliseerd door Pirelli security personeel – na een weekend waarin zich vergelijkbare situaties voordeden met andere teams, is besloten om de geplande bandentest voor dinsdag 14 en woensdag 15 [november] op het Braziliaanse circuit met McLaren te annuleren.”

“Het besluit wordt gedeeld door McLaren, de FIA en de Formule 1 en is genomen in het belang van de veiligheid van het personeel, van zowel McLaren als die van onszelf, die zouden hebben deelgenomen aan de test.”

McLaren stelde: “We hebben samen met Pirelli besloten om de bandentest van deze week op Interlagos te annuleren. De veiligheid van onze mensen is altijd onze topprioriteit geweest en gegeven de recente gebeurtenissen, vonden we het onnodig om risico’s te nemen”.

Pirelli en McLaren vreesden na de gebeurtenissen van het afgelopen weekend dat ze na afloop van de test zouden worden opgewacht door bendes. Door het ontbreken van Grand Prix-actie zou er in de dagen na de Grand Prix mogelijk minder alertheid zijn van de autoriteiten.

 

Het incident met Pirelli-personeel was het vijfde in het weekend. Eerder werden Mercedes, Sauber, Haas en FIA-vertegenwoordigers doelwit. Teamleden van Mercedes werden slachtoffer van een gewelddadige overval, waarbij een teamlid een pistool op het hoofd kreeg. Sauber, Haas en de FIA-vertegenwoordigers konden ternauwernood ontsnappen aan de dreiging.

admin