Home » Actueel » Pirelli brengt op één na zachtste compoundselectie mee naar Frankrijk

Pirelli brengt op één na zachtste compoundselectie mee naar Frankrijk

Bandenfabrikant Pirelli neemt naar de Grand Prix van Frankrijk de op één na zachtste compoundselectie uit haar bereik mee. Pirelli heeft voor 2019 vijf compounds beschikbaar genummerd van C1 tot en met C5 die afwisselend worden ingezet als Hard, Medium en Soft.

Voor de tweede Grand Prix sinds de terugkeer van Frankrijk op de kalender brengt Pirelli naar Circuit Paul Ricard in het zuiden van Frankrijk in het weekend van 21 tot en met 23 juni de C2 compound mee als de witte P Zero Hard, de C3 als de gele P Zero Medium en de C4 als de rode P Zero Soft.

De coureurs hebben voor elk weekend 13 sets banden beschikbaar. Daarvan zijn drie sets verplicht – één van elke compound die Pirelli meeneemt moeten worden gereserveerd. De harde en medium voor de race en de soft voor Q3 van de kwalificatie. De overige tien sets kunnen naar eigen inzicht worden geselecteerd uit de beschikbare compounds.

De coureurs moeten hun keuze voor Europese Grands Prix acht weken van tevoren kenbaar maken aan de FIA. Dat betekent dat ze die voor de Grand Prix van Frankrijk uiterlijk eind volgende week moeten doorgeven.

F1-Planet.com