Home » Actueel » Pirelli denkt probleem van blaarvorming te hebben opgelost

Pirelli denkt probleem van blaarvorming te hebben opgelost

Bandenfabrikant Pirelli denkt het probleem van blaarvorming op het loopvlak van haar F1-banden te hebben opgelost in de nieuwe generatie banden voor 2019. Verschillende teams ondervonden in de beginfase van het seizoen 2018 extreme blaarvorming op de zachtere compounds uit haar bereik. Het merk antwoordde met een aanpassing van de band voor de circuits waar de banden het bij uitstek zwaar te verduren krijgen: Circuit de Catalunya-Barcelona, Circuit Paul Ricard en Silverstone. De banden werden voor die weekend uitgevoerd met een dunner loopvlak om de hoeveelheid frictie te verlagen.

Pirelli heeft sindsdien werk gemaakt van het robuuster vormgeven van de structuur van het loopvlak. De eerste tests met de 2019-generatie banden in Abu Dhabi gaven bemoedigende resultaten.

“Op dit circuit [Yas Marina] zie je in sommige omstandigheden dat je de verschillen een beetje maskeert”, zegt Pirelli’s F1 Race Manager Mario Isola, “ik geloof dat ze op verschillende circuits de verschillen duidelijker zullen voelen.”

“Als ik alleen al de reductie in de dikte van het loopvlak bekijk, dat is een van de nieuwe karakteristieken die we besloten in te voeren in de nieuwe banden. Dit heeft de blaarvorming in Barcelona, Paul Ricard en Silverstone enorm beperkt.”

“En in Barcelona hadden we een duidelijke vergelijking van alle teams, omdat ze daar hebben getest in het voorseizoen, maar in Silverstone waren we bijvoorbeeld voor onze bandenontwikkeling. We vergeleken daar de normale versie met de dunnere en het was duidelijk dat de normale veel meer blaren zou geven, maar de dunnere was een stuk beter.”

“Dus ik denk dat we een bevestiging hebben van de verschillen van de nieuwe banden op meer circuit waar de energielevels hoger liggen. Hier [in Abu Dhabi] hebben we ook tijdens de race geen last gehad van blaren, dus het is moeilijker te vergelijken.”

Isola stelt dat de verschillen tussen de banden van 2018 en 2019 verder beperkt zijn.

“De banden zijn geen revolutie ten opzichte van vorig jaar”, stelt hij, “het is niet zo’n grote verandering als in 2017.”

F1-Planet.com