Home » Actueel » Pirelli neemt de hardste compounds mee naar Silverstone

Pirelli neemt de hardste compounds mee naar Silverstone

Bandenfabrikant Pirelli zal de drie hardste compounds uit haar bereik in 2019 meenemen naar de Grand Prix van Groot-Brittannië, die van 12 tot 14 juli wordt verreden op Silverstone. De Italiaanse bandenfabrikant heeft dit seizoen vijf compounds in omloop, genummerd C1 tot en met C5, waarbij de C1 de hardste is en de C5 de zachtste. Uit de vijf compounds selecteert ze per weekend een harde, medium en zachte band. In Silverstone zal de C1 de witte P Zero Hard zijn, de C2 de gele P Zero Medium en de C3 de rode P Zero Soft.

De coureurs hebben gedurende het weekend 13 sets banden tot hun beschikking, waarvan drie sets verplicht zijn: van elke compound moet één set worden gereserveerd. De twee hardste voor de race en de Soft voor Q3 van de kwalificatie. Naast de drie verplichte sets kunnen de coureurs naar eigen inzicht tien sets selecteren uit de beschikbare compounds.

Pirelli hanteert voor de Europese races een besteltermijn van 8 weken. Dat houdt in dat de coureurs hun keuzes in de komende week kenbaar moeten maken aan de FIA en Pirelli.

F1-Planet.com