Home » Actueel » Pirelli: “Niet alle doelen zijn gehaald met de 2019 F1-banden”

Pirelli: “Niet alle doelen zijn gehaald met de 2019 F1-banden”

Bandenfabrikant Pirelli heeft toegegeven dat ze niet alle doelen die ze zichzelf had gesteld met de 2019 F1-banden zijn gehaald. De fabrikant werd in de afgelopen weken fel bekritiseerd door een groot aantal teams om het smalle temperatuurkader waarbinnen de banden werken. De teams hadden grote moeite om de banden op de juiste temperatuur te krijgen. Bij een te lage temperatuur wordt de grip gemist, bij te hoge temperaturen raken de banden oververhit. In beide gevallen is de slijtage veel groter dan wanneer de banden de grip leveren die de coureur vraagt.

Enkele teams, onder leiding van Ferrari, stuurden na de Grand Prix van Canada zelfs aan op een terugkeer naar de 2018-banden, maar de motie daarvoor werd door de andere helft van de teams weggestemd. Pirelli was evenmin voorstander van een terugkeer naar de oude banden, maar moet tegelijkertijd toegeven dat ze met de banden niet alle targets heeft gehaald.

“De huidige doelen zijn gericht op het vaststellen van een delta rondetijd tussen de compounds en een slijtageniveau”, stelt Pirelli’s F1 Race Manager Mario Isola, “en als ik kijk naar de eerste acht races, dan zitten we heel dicht bij de doelen.”

“Het andere verzoek [van de F1] was om minder oververhitting te hebben ten opzichte van vorig jaar. En zoals ik zei, we kunnen ons verbeteren, maar we hebben wel minder oververhitting. Vorig jaar hadden we een probleem met de delta rondetijd tussen de soft, supersoft en ultrasoft. We zaten te dicht bij elkaar. Nu hebben we de juiste ruimte tussen de compounds. Daarom zeg ik dat de meeste doelen zijn bereikt.”

Isola stelt dat er een groot risico aan kleefde als de teams hadden besloten om terug te grijpen naar de 2018-banden.

“We hebben de 2018-specificatie nooit getest op de 2019-banden”, zegt hij, “de auto van 2019 is anders dan die van de auto van vorig jaar. Het aërodynamicapakket is anders. Er is een andere balans als het gaat om de downforce van de voor- tot de achterkant. Dus we zijn er niet 100 procent zeker van dat de 2018-specificatie goed zou werken op de 2019-auto.”

“Ik zou zeggen dat we waarschijnlijk veel meer blaarvorming en oververhitting zouden hebben, want ze zijn sneller en zwaarder dan vorig jaar. Er is geen element dat hen in de richting zou brengen om dat te reduceren.”

Isola stelt dat Pirelli niet met opzet banden produceert die niet voldoen aan de eisen of het onnodig moeilijk maken voor de teams om ze te laten werken.

“Als we samenwerken, maken wij niets dat gevaarlijk is of slecht is voor het imago van het bedrijf. Wij zijn altijd beschikbaar om een oplossing te bespreken, elk idee voor verbetering”, stelt Isola.

“Het kan mij niet schelen of dat nu gedurende het jaar is of voor volgend jaar. Als over het gedurende het jaar gaat, dan is er een regel die stelt dat ten minste 70 procent van de teams het erover eens moeten zijn om de specificatie te veranderen. Dat is duidelijk. Of wij kunnen het verzoek indienen voor een veiligheidsprobleem, maar er is geen probleem met de veiligheid en het huidige product heeft geen veiligheidsproblemen. Zo’n verzoek kunnen we nu dus niet indienen.”

“Als er een idee is dat zinvol is om iets te veranderen – of dat nu de specificatie is, de sportieve reglementen of de allocatie van de sets – elk daarvan kan goed izjn voor de sport en als de FIA, FOM en de teams het erover eens zijn, dan zijn wij altijd beschikbaar om het te overwegen en het te implementeren.”

F1-Planet.com