Home » Actueel » Pirelli: “Niet zeker of 2018-spec banden wel zouden werken”

Pirelli: “Niet zeker of 2018-spec banden wel zouden werken”

Bandenfabrikant Pirelli stelt dat niet zeker is dat de 2018-specificatie F1-banden de teams wel ruimere mogelijkheden zouden bieden om grip te vinden. De fabrikant stelt dat na kritiek van diverse teams dat het werkkader van de banden van dit jaar te nauw is gedefinieerd. Pirelli zette voor 2019 in op banden met een dunner loopvlak, die moeilijker op temperatuur te brengen zijn.

Het merk stelt ondanks de kritiek in de media geen enkel verzoek te hebben ontvangen om de banden aan te passen.

“Het is heel uiterlijk dat het niet gemakkelijk is om de constructie of compounds gedurende het seizoen aan te passen”, vertelt Pirelli’s F1 Race Manager Mario Isola.

”Ik heb tot nu toe geen aanvragen ontvangen. Als ik een aanvraag zou ontvangen die goed onderbouwd is, zullen het die in overweging nemen. We zullen overwegen wat we zullen moeten doen om de banden aan te passen en zullen dat bespreken met de FIA.”

”Wij, als Pirelli, kunnen de constructie of de compound, de specificatie van de band alleen om veiligheidsredenen aanpassen. Op dit moment is er geen zorg over de veiligheid.”

“Zelfs als ik een verzoek stuur naar de FIA, weet ik eerlijk gezegd niet wat ik moet schrijven in dat verzoek, want ik kan geen veiligheidsredenen aanhalen. Er zijn geen zorgen over de veiligheid.”

Isola zei er niet zeker van te zijn dat de banden die Pirelli in 2018 had wel zouden werken.

”De banden zijn nieuw, maar ook de auto’s zijn nieuw. Er is een nieuw aërodynamicapakket dat een andere downforce genereert dan vorig jaar. Ik weet niet zeker of het zou werken als we terug zouden gaan naar de 2018-specificatie met een nieuwe auto.”

“We kunnen er niet van uitgaan dat de 2018-specificatie werkt op de huidige auto’s.”

Isola stelt dat de teams momenteel door een leercurve gaan hoe de banden het beste te benutten. Die is niet ongebruikelijk.

”Alle teams proberen zo snel mogelijk te begrijpen hoe ze de banden moeten gebruiken. De een is goed en is eerder op dat punt, de ander kost het meer tijd.”

”Zolang we een product hebben dat veilig is, betrouwbaar, geen bladvorming heeft en minder snel oververhit raakt, [zijn wij tevreden]. Het verschil is dat we de band niet gedurende het seizoen kunnen aanpassen. Zij kunnen wel gedurende het seizoen hun auto’s aanpassen.”

”Wij zijn dus niet in control over hun proces om de auto aan te passen. Zij kunnen doen wat ze willen.”

F1-Planet.com