Home » Actueel » Pirelli onthult compounds voor Azerbaijan

Pirelli onthult compounds voor Azerbaijan

Bandenfabrikant Pirelli heeft op donderdag de verplichte compounds onthuld voor de Grand Prix van Azerbaijan, die van 27-29 april wordt verreden op het stratencircuit van Baku. Pirelli neemt naar de hoofdstad de op één na zachtste combinatie mee uit haar bereik met de gele P Zero Soft, de rode P Zero Supersoft en de paarse P Zero Ultrasoft.

Omdat het een overzeese Grand Prix betreft, hanteert Pirelli een periode van 14 weken tussen het sluiten van de selectieperiode en de start van het Grand Prix-weekend in Azerbaijan en dienen teams en coureurs nu al hun keuzes te maken voor race 4 van het Wereldkampioenschap.

De coureurs moeten van elk van de drie compounds ten minste één set tot hun beschikking hebben; de twee hardste voor de race, de zachtste voor Q3 van de kwalificatie. De overige tien sets kunnen ze naar eigen inzicht selecteren.

Het is de tweede keer in 2018 dat Pirelli kiest voor de combinatie van de soft-supersoft-ultrasoft. Dat deed ze eerder al voor de openingsrace in Australië.

F1-Planet.com