Home » Actueel » Pirelli tevreden na eerste test met 18-inch banden

Pirelli tevreden na eerste test met 18-inch banden

Pirelli heeft op vrijdag de eerste test met 18-inch banden voor 2021 afgerond. De bandenfabrikant testte op donderdag en vrijdag met het Renault F1 Team op Circuit Paul Ricard. Testrijder Sergey Sirotkin reed twee dagen met een aangepaste R.S.18 en legde daarbij een totaal van 213 ronden af.

De Formule 1 zal vanaf 2021 naar het nieuwe bandenformaat overgaan als onderdeel van de nieuwe reglementen. De test in Le Castellet vormde de eerste test van het prototype van de constructie van de band.

Pirelli F1 Manager Mario Isola was tevreden over de geboekte progressie.

“We hebben ons geplande programma zoals verwacht kunnen afronden. We hebben over twee dagen 213 ronden afgelegd met de 18-inch banden”, zei Isola, “dit was heel nuttig voor ons om voor het eerst naar de nieuwe generatie banden te kijken en het ontwikkelingspad te vormen dat we de rest van dit jaar en volgend jaar zullen volgen.”

“Natuurlijk is het moeilijk om te veel af te leiden uit deze test omdat het nog heel vroeg is, maar we hebben in goede weercondities alle eerste data verzameld die we wilden verzamelen, dus veel dank aan Renault en Sergey voor hun beschikbaarheid.”

Naast de tests met de 18-inch banden legde Pirelli ook een test af met het prototype banden voor 2020. Mercedes-testcoureur Esteban Ocon legde 212 ronden af in de W10.

Het is nog niet duidelijk of er in 2020 daadwerkelijk andere banden zullen komen. Tijdens een vergadering in Genève zou er door de teams over gesproken zijn om de huidige constructie van de banden voor 2020 te handhaven omdat de deadline voor de vaststelling van een nieuwe specificatie zou zijn gemist.

F1-Planet.com