Home » Actueel » Pirelli zeker tot 2023 bandenleverancier in de Formule 1

Pirelli zeker tot 2023 bandenleverancier in de Formule 1

Bandenfabrikant Pirelli zal tot zeker 2023 de exclusieve bandenleverancier in de Formule 1 zijn. De Italiaanse fabrikant heeft daarvoor een nieuw contract getekend met de F1 Group. Pirelli won de aanbesteding die door de FIA en de F1 Group werd uitgeschreven voor de periode 2020 tot en met 2023. Het merk kreeg daarvoor concurrentie van het Zuid-Koreaanse bandenmerk Hankook. Beide inschrijvingen werden door de FIA geaccepteerd, waarna de F1 Group het laatste woord had en de commerciële voorwaarden kon afwegen. De F1 besloot daarop de bestaande samenwerking voort te zetten.

Nadat de FIA eind september bevestigde dat beide merken voldeden aan de technische eisen, kon de F1 Group de voorwaarden naast elkaar leggen. Uiteindelijk kwam het nieuwe contract met Pirelli in minder dan een maand tot stand. Beide organisaties zijn blij met de nieuwe overeenkomst.

“Pirelli is een belangrijke en gewaardeerde partner van de Formule 1 geweest sinds 2011. Ze zijn leiders in het leveren van ultramoderne technieken. Ze zijn een hoogwaardig merk, een duidelijk wereldwijd leidend merk in de autisport en ons huidige partnership met hen is het bewijs dat we opnieuw de F1 willen verbinden aan de beste in de autosport. We zijn heel blij dat we een nieuwe overeenkomst hebben kunnen sluiten, wat voor de lange termijn een stabiele toekomst garandeert voor zo’n cruciale component van de Formule 1.”

FIA President Jean Todt is blij met de benoeming van Pirelli voor een vierde periode.

“Ik ben heel blij dat we Pirelli hebben benoemd voor nog een periode als officiële bandenfabrikant in het FIA Wereldkampioenschap Formule 1. Het zal ons allen in staat stellen om voort te bouwen op de ervaringen sinds 2011. We weten hoe cruciaal en moeilijk de rol van de bandenleverancier is en vooral in de Formule 1.”

Pirelli’s Vice President en CEO Marco Tronchetti Provera is blij met het nieuwe contract.

“Het is uitstekend nieuws dat Pirelli haar partnership met de Formule 1 kan voortzetten tot 2023. Deze nieuwe overeenkomst maakt dat we zeker 13 seizoenen in de sport aanwezig zijn in het moderne tijdperk, waarvóór Pirelli ook al deelnam in 1950 toen het Wereldkampioenschap was gestart. De Formule 1 is en blijft de top van gemotoriseerde competitie: de perfecte omgeving voor Pirelli, dat de autosport altijd als het meest geavanceerde laboratorium voor technologische research & development heeft gezien. De Formule 1 biedt de ultieme showcase voor onze Ultra High Performance banden voor de weg, die ‘s-werelds meest prestieuze en voorname auto’s uitrusten voor de hoogste standaarden in prestaties, duurzaamheid en veiligheid.”

F1-Planet.com