Home » Actueel » Prost: “Ricciardo gaat Renault naar een nieuwe dimensie brengen”

Prost: “Ricciardo gaat Renault naar een nieuwe dimensie brengen”

Renault-ambassadeur Alain Prost is ervan overtuigd dat de komst van Daniel Ricciardo naar het team voor een doorbraak gaat zorgen. De viervoudig wereldkampioen denkt dat de Australiër het team naar een nieuwe dimensie kan brengen.

Ricciardo komt dit jaar na vijf seizoenen bij Red Bull Racing naar Renault. Het team heeft met zijn komst voor het eerst sinds haar terugkeer in de Formule 1 als constructeur weer een Grand Prix-winnaar in de gelederen. Dat vooruitzicht brengt een belangrijke, nieuwe impuls.

“Wij zijn heel blij met de coureurs die we in 2018 hadden”, begint Prost, “dat is het eerste dat we moeten zeggen. Wij waren heel blij met Carlos [Sainz].”

“Maar Daniel zal zeker – niet meer motivatie geven, want dat hebben we niet nodig, maar hij zal zeker een enorme hulp zijn om het team nog beter te maken. Hij gaat ons wat informatie geven. Hij gaat het team naar een andere dimensie brengen.”

De komst van Ricciardo werd als groot nieuws gevierd door het team op de beide bases in Enstone en Viry-Châtillon. Managing Director Cyril Abiteboul ziet gelijkenissen met het tijdperk van Fernando Alonso bij het team.

“Het was duidelijk een enorme opluchting, fantastisch nieuws”, stelt Abiteboul, “en de manier waarop het is verwelkomd in de fabrieken in Viry en Enstone was gewoon geweldig.”

“Ik had wel iets verwacht, maar niets in relatie tot wat ik heb aanschouwd. Het was een fantastisch moment. Ik heb nog nooit zo’n reactie gezien in welke van de twee fabrieken dan ook. Het herinnerde me aan de titels met Fernando Alonso in 2005 en 2006.”

“We hebben nog niets gewonnen, maar er is dit gevoel dat we nu echt op een traject zitten waarop we iets kunnen winnen. We hebben nu het gevoel dat dit een verplichting schept om met een motor en een chassis te komen die in staat zijn om die jongen te geven wat hij verdient.”

Abiteboul denkt wel dat behalve motivatie de komst van een Grand Prix-winnaar ook extra druk van buitenaf met zich meebrengt.

“We voelen ons meer verplicht aan Renault, onze sponsors, onze fans en aan de geschiedenis van het Renault-merk in de autosport, want ik wil in de komende twee jaar niet naar teleurstelling of frustratie kijken in zijn ogen.”

“Ik wil niet voelen wat McLaren gevoeld moet hebben met Fernando in de afgelopen jaren.”

“Het was duidelijk voor Daniel dat als hij een team verwacht dat een organisatie is die startklaar is met een auto die overal klaar voor is en waar alles is voorbereid en zijn enige bijdrage is om een naar een fantastisch niveau te brengen door alleen maar te rijden, hij beter ergens anders naar toe kon gaan.”

“Wat ik hem heb verteld is dat we nog steeds in opbouw zijn, we boeken nog steeds progressie. We zijn nog steeds in constructie, maar zijn bijdrage zal veel meer zijn dan rijden. We verwachten van hem dat hij een ambassadeur is, een leider en dat hij zijn ervaring en expertise meebrengt naar het team.”

“We hebben veel ingrediënten aan het team toegevoegd, heel veel extra aanwinsten, heel veel mensen, extra personeel, maar nu hebben we die extra vonk nodig. Ik denk dat hij die uitdaging wel mooi zal vinden.”

 

F1-Planet.com