Home » Actueel » “Provincie geeft groen licht voor werkzaamheden Zandvoort”

“Provincie geeft groen licht voor werkzaamheden Zandvoort”

De Provincie Noord-Holland zal op korte termijn definitief groen licht geven voor de geplande verbouwingswerkzaamheden van Circuit Zandvoort. Rond de voornemens van het circuit om de benodigde aanpassingen door te voeren om de Formule 1 in mei volgend jaar na 35 jaar definitief terug te verwelkomen was onzekerheid ontstaan door de stikstofcrisis. Door de gesignaleerde problemen liggen talloze bouwprojecten al maanden stil en moest Zandvoort vrezen voor toestemming om de verbouwingen te starten.

De provincie zou nu ondanks de stikstofproblematiek een vergunning willen verlenen. Er zou inmiddels een conceptvergunning liggen. Redenatie is dat bij de verbouwing noch bij de race niet overdadig veel extra stikstof vrij zou komen. De provincie zegt op korte termijn over te willen gaan tot verstrekking van de vergunning.

De kwestie ligt uiterst gevoelig bij natuur- en milieuorganisaties, waarvan enkele in gesprek zijn met Zandvoort. Zij vrezen voor schade aan het aangrenzende Natura 2000-gebied. Een aantal zou juridische stappen willen zetten als de provincie zou besluiten om de vergunning te verstrekken. Platform Rust bij de Kust, Stichting Duinbehoud en Milieufederatie Noord-Holland willen via de rechter afdwingen dat het werk wordt stilgelegd.

Zandvoort is deze week begonnen aan graafwerkzaamheden. Die zijn door de provincie gedoogd vanwege de intentie om de vergunning te verstrekken.

“Het klopt dat er in het kader van voorbereidende werkzaamheden bij een zandwal op dit moment zand wordt weggehaald ten behoeve van de komst van tijdelijke tribunes”, stelde een woordvoerder van het circuit.

“Deze kunstmatig aangelegde zandwal bevindt zich in de remzone voor de Tarzanbocht. Voor de volledigheid; deze voorbereidende werkzaamheden vinden volledig plaats binnen de hekken van het circuit en er wordt niet gewerkt in Natura 2000-gebied. Er wordt verder niet aan het circuittraject gewerkt en er zijn dagelijks nog activiteiten op het circuit tot aan november. Op de aanstaande sloop van voormalig La Course na, staan er op korte termijn geen andere werkzaamheden gepland.”

Dutch GP Sportief Directeur Jan Lammers zei zich onlangs nog geen zorgen te maken.

“Er is een klein stukje weerstand vanuit voor de hand liggende hoeken. Daar hebben we van tevoren rekening mee gehouden. Alles wat nu speelt, is niets dat ons verrast of iets op de tocht zet”, zei hij.

F1-Planet.com