Home » Actueel » Racedirecteur Masi inspecteert Circuit Zandvoort

Racedirecteur Masi inspecteert Circuit Zandvoort

F1 Racedirecteur Michael Masi heeft op maandag en dinsdag een bezoek gebracht aan Circuit Zandvoort en daar met de organisatie van de Grand Prix gesproken over de plannen en de aanpassingen die het circuit zal doorvoeren in de voorbereidingen op de terugkeer van de Formule 1 in mei volgend jaar. Hij voerde tevens een inspectie uit van het circuit.

Het was voor het eerst dat Masi in de hoedanigheid van Racedirecteur het circuit bezocht. Twee eerdere bezoeken werden in 2018 gebracht door wijlen Charlie Whiting. Masi werd bij de inspectie vergezeld door vertegenwoordigers van het circuit, architect Dromo, de FIA, Formula One Management, de Gemeente Zandvoort en de KNAF. In totaal liep de delegatie vier uur over het circuit.

Zandvoort heeft een aantal veranderingen voorgesteld, waaronder  de verbouwing van de Arie Luyendijk Bocht tot kombocht. Dat laatste stuitte op zorgen van bandenfabrikant Pirelli, die vreesde voor problemen zoals Michelin die in 2005 ervoer in Indianapolis. De hogere bandenspanning die benodigd zou zijn bij die bocht, zou de coureurs bovendien opbreken op andere delen van het circuit.

Zandvoort wil die wijziging graag doorvoeren voor 2020. Het uitstellen van de verbouwing, waaraan eerder werd gedacht, zorgt echter voor nieuwe uitdagingen, want die zou betekenen dat het circuit alsnog een ruimere uitloopzone bij de bocht zou moeten plaatsen dan het geval zou zijn wanneer de bocht in een hellingshoek zou worden geplaatst.

De circuitcommissie van de FIA zal het definitieve ontwerp eind augustus opnieuw bekijken, waarna Zandvoort in november 2019 kan starten met de verbouwing.

De Grand Prix van Nederland zal bij het publiceren van de kalender waarschijnlijk met een sterretje erachter onder voorbehoud worden vermeld op de kalender, maar dat is routine voor een Grand Prix dat voorwaardelijke goedkeuring heeft van de FIA. Die voorwaarden hangen samen met de verbouwing. Wanneer die op tijd en volgens plan zouden worden afgerond, zou dat voorbehoud slechts een formaliteit zijn.

F1-Planet.com