Home » Actueel » Racing Point dient protest in tegen Renault

Racing Point dient protest in tegen Renault

Racing Point F1 Team heeft op zondagavond bij de FIA protest aangetekend tegen de klasseringen van de coureurs van het Renault F1 Team, Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo, voor het vermeend gebruik van een “vooraf ingesteld, afstand afhankelijk aanpassingssysteem voor de rembalans”. Dat heeft de FIA bevestigd.

Een dergelijk systeem zou indruisen tegen Artikel 27.1 van de Technische Reglementen die stellen dat een coureur “de auto alleen en zonder hulpmiddelen” dient te besturen.

Mocht de aanklacht inderdaad worden bewezen, dan zou het team zowel de Technische als Sportieve Reglementen hebben geschonden en tevens de Internationale Sporting Code van de FIA.

Renault-coureurs Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo kwalificeerden zich als 15e en 16e voor de Grand Prix van Japan, maar werden uiteindelijk als zesde en tiende geklasseerd in de uitslag. Ze zouden volgens Racing Point hebben geprofiteerd van het systeem en daarmee haar vijfde positie in het Constructeurskampioenschap op een oneigenlijke manier hebben verstevigd.

De FIA hoort de beide teams om 18.30 uur lokale tijd in Suzuka.

F1-Planet.com