Home » Actueel » Racing Point onthult kleurstelling

Racing Point onthult kleurstelling

Het Racing Point F1 Team, de opvolger van het Force India F1 Team, heeft zich op woensdagavond in Canada gepresenteerd. Het team onthulde haar nieuwe kleurstelling voor het Wereldkampioenschap van 2019 en bevestigde de komst van een nieuwe hoofdsponsor.

Het team uit Silverstone behoudt de roze accenten van sponsor BWT, maar voegt daar donkerblauw aan toe.

Het Britse team heeft een roerige periode achter de rug. Van surséance van betaling in de afgelopen zomer tot de overname door het Racing Point-consortium rond Lawrence Stroll en de succesvolle doorstart, die het team ondanks een start met nul punten toch nog de zevende plaats in het Constructeurskampioenschap bracht.

Het team vond een nieuwe hoofdsponsor in sportweddenschap website SportPesa en heeft grote plannen voor de toekomst. Zo zal er onder meer gewerkt gaan worden aan een nieuwe fabriek voor het team, waar ze vanaf 2021 haar intrek zou moeten nemen.

De naam Racing Point werd eerder aangekondigd als een naam van tijdelijke aard, maar het team heeft besloten om die toch te handhaven.

“We dachten dat het een passende naam was, laten we het mooi maken en laten we die naam nemen en het wat historie en tijd geven en wat traditie geven.”

“Racing Point is waar we op uitkwamen. Ik denk dat het passend is en dankzij onze nieuwe titelsponsor SportPesa zijn zijn er ook onderdeel van.”

Het team onthulde de kleuren nog op het oude, aangepaste chassis van de VJM11 uit 2018, maar zal naar verwachting volgende week in Barcelona wel aantreden met de nieuwe auto.

Sergio Pérez en Lance Stroll zullen de door Mercedes power units aangedreven Racing Points gaan besturen.

F1-Planet.com