Home » Actueel » Racing Point’s upgrade voor Spanje moet haar ware potentieel tonen

Racing Point’s upgrade voor Spanje moet haar ware potentieel tonen

Racing Poing F1 Team introduceert voor de Grand Prix van Spanje een eerste, grote upgrade voor haar RP19. Het team uit Silverstone, dat in augustus werd overgenomen nadat haar rechtsvoorganger Force India in surséance van betaling was gegaan, vestigt er haar hoop op dat de upgrade het ware potentieel van het team zal laten zien.

De ontwikkeling van de RP19 liep in de zomer van 2018 vertraging op onder druk van de financiële problemen van Force India. De auto werd daarom in een voorloopversie geïntroduceerd in het voorseizoen. De dimensies van het bodywork, de opbouwen en de vleugels werden voorbereid om de auto voor te bereiden op de reglementen voor 2019, maar de auto was nog in hoge mate gebaseerd op de auto van 2018. De nieuwe upgrade moet meer integratie gaan brengen tussen de verschillende delen van het chassis en ervoor zorgen dat het aanzienlijk effectiever wordt.

Coureur Sergio Pérez is ervan overtuigd dat de upgrade zal laten zien waar het team nu in staat is.

“Ik denk het”, zei Pérez, “ik denk dat het voor het eerst zichtbaar maakt wat we kunnen en het zal een belangrijk weekend voor ons worden.”

“Je moet herinneren dat de overname heel laat in het jaar kwam, dus we liggen een beetje achter op schema, maar we zijn druk bezig om die achterstand in te halen.”

“Ik denk dat we in hetzelfde schuitje zitten als alle anderen in het middenveld. Het zal belangrijk worden om te zien waar we staan met onze upgrades. Als ze werken zoals gepland, zouden we een goede stap moeten maken, maar ik denk dat iedereen in hetzelfde schuitje zit, dus we zullen zien waar we staan.”

Pérez stelt dat hij positief gestemd is over de vooruitgang die het team heeft kunnen maken sinds het Racing Point-consortium onder leiding van Lawrence Stroll het team overnam.

“Onze relatie groeit met de race en ik kan zien hoe hij het team leidt en er zijn geen verrassingen”, zei Pérez, “hij is heel blij. Hij is heel toegewijd aan het team en het is geweldig om te zien. Hij is er volledig aan toegewijd en hij wil dat wij leveren op het circuit. Hij levert ernaast en dat is heel veelbelovend, maar hij begrijpt ook dat het een lange-termijn project is. Alles kost heel veel tijd, maar je hebt het gezien bij de andere teams. Kijk naar Renault. Zo’n grote organisatie, maar ook bij hen kost het tijd.”

“Hij vindt het heel spannend, maar tegelijkertijd is hij heel geduldig en realistisch over ons doel, dus ik denk dat het een lange-termijnproject is.”

Pérez denkt dat Racing Point door de investeringen een aantrekkelijkere optie voor de toekomst is.

“Ik denk zeker dat ik een heel goede toekomst heb hier, terwijl we in het voorgaande jaren altijd alleen over het volgende jaar spraken en waar ik naar toe zou gaan.”

“Hier zie ik goede progressie en ik voel me heel erg op m’n gemak. Ik ben heel gelukkig, dus we zullen zien wat er gebeurt.”

F1-Planet.com