Home » Actueel » Räikkönen naar Sauber na Ferrari-vertrek

Räikkönen naar Sauber na Ferrari-vertrek

Kimi Räikkönen keert na zijn vertrek bij Ferrari terug naar Sauber F1 Team. Ferrari bevestigde op dinsdag dat Charles Leclerc de Fin in 2019 zal opvolgen bij het team. Räikkönen zal in 2019 zijn plek overnemen bij Sauber. Het zal voor de wereldkampioen van 2007 een weerzien na 18 jaar worden bij het team waar hij in 2001 debuteerde in de Formule 1. Räikkönen tekende een contract voor twee seizoenen bij het Zwitserse team.

Het zal voor het eerst sinds het vertrek van Jacques Villeneuve in 2006 zijn dat Sauber een voormalig wereldkampioen in huis heeft.

“Het contracteren van Kimi Räikkönen als onze coureur is een belangrijke pijler van ons project”, stelt teambaas Frédéric Vasseur, “en het brengt ons dichter bij ons doel om aanzienlijke vooruitgang te boeken als team in de nabije toekomst. Kimi’s onmiskenbare talent en immense ervaring in de Formule 1 zal niet alleen bijdragen aan de ontwikkeling van onze auto, maar zal ook de groei en ontwikkeling van ons team als geheel versnellen. Samen zullen we het seizoen 2019 starten met een sterke basis, gedreven door de vastberadenheid om te vechten voor resultaten die tellen.”

Räikkönen is met tot nu toe 284 verreden Grands Prix de meest ervaren coureur op de grid en met 20 overwinningen behaald bij drie verschillende teams – Ferrari, McLaren en Lotus – een van de meest succesvolle coureurs van zijn generatie. De Fin behoort tot de langs tdienende coureurs van Ferrari. Alleen Michael Schumacher reed meer Grands Prix voor de Scuderia.

In Monza behaalde hij zijn 100e podiumfinish in de Formule 1.

F1-Planet.com