Home » Actueel » Räikkönen sprak in Monza pas met Sauber

Räikkönen sprak in Monza pas met Sauber

Kimi Räikkönen is pas twee weken geleden in Monza in gesprek gegaan met Sauber F1 Team toen hij door FIAT Chrysler President John Elkann was geïnformeerd dat hij voor 2019 geen nieuw contract kreeg bij de Scuderia. Dat bevestigde de Fin op donderdag tijdens de officiële persconferentie in Singapore.

Räikkönen verraste op dinsdag door na de bekendmaking dat hij bij Ferrari zal worden opgevolgd door Charles Leclerc te bevestigen dat hij een tweejarig contract heeft getekend bij Sauber, het team waar hij in 2001 debuteerde in de Formule 1. Hij benaderde het team in Monza na zijn gesprek met Elkann.

“Ik denk dat jullie wel weten wat er is gebeurd. Ik weet niet wat je verder nog wilt weten. Dit is wat er is gebeurd. Zoals we al heel vaak hebben gezegd is het niet aan mij. Het is niet mijn besluit. Alles daarna is natuurlijk wel mij besluit maar dit is de uitkomst. We hebben ten minste een uitkomst.”

“Ik wist het en ik ken daar [bij Sauber] natuurlijk mensen uit het verleden en het is in feite daarna begonnen”, zei Räikkönen, “ik denk niet dat het [de wens om terug te keren bij Sauber] er altijd al was.”

Gevraagd waarom hij na zoveel jaren bij topteams toch terugkeert naar een team uit het middenveld, zei hij:

“Yeah, maar er zijn heel veel verschillen tussen alle auto’s. Als je andere teams neemt, er zijn, als je naar dit jaar kijkt, niet veel auto’s die op hetzelfde niveau zitten. Zo is het altijd geweest. Ik bedoel, we zien wel wat er in de toekomst gebeurt.”

“Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Ik zou niet zeggen dat er al heel lang plannen waren dat dit zou gebeuren.”

Toen hij bij herhaling werd gevraagd waarom hij het dan toch doet. Legde hij de vraag terug.

“Waarom niet? Omdat ik het wil. Waarom proberen jullie het zo gecompliceerd te maken? Ik weet niets meer dan jullie ande rs dan waar ze [Sauber] zijn gefinisht.”

“Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Niemand weet wat er volgend jaar zal gebeuren. Het kan me niet schelen wat anderen denken. Zolang ik om mijn eigen redenen tevreden ben, dan is dat voor mij genoeg.”

“Ik weet het niet [wat er mogelijk is]. Dat [winnen] is wel altijd het doel, maar ik bedoel: is het realistisch? Wie weet. Je kunt alleen voor het beste resultaat gaan, de beste posities en zien wat er gebeurt.”

Gevraagd of hij nog steeds een passie heeft voor het racen, grapte hij: “Nee, ik ben alleen gemotiveerd door de pure mindgames van jullie.”

 

F1-Planet.com