Home » Actueel » Räikkönen treedt na 2018 terug bij Ferrari

Räikkönen treedt na 2018 terug bij Ferrari

Kimi Räikkönen vertrekt na dit seizoen als coureur bij Ferrari. Dat heeft de Scuderia op dinsdag bevestigd. In de afgelopen weken werden de signalen dat de 38-jarige Fin definitief is begonnen aan zijn laatste races in dienst van het team steeds sterker. Hij zal worden vervangen door Charles Leclerc.

Ferrari zou nog in een evaluatieproces hebben gezeten op het moment dat de teamleiding er door de manager van Charles Leclerc, Nicolas Todt, op werd gewezen dat de Monegask al een getekend voorcontract op zak had voor een stoeltje in 2019, persoonlijk ondertekend door wijlen Ferrari President Sergio Marchionne. De teamleiding heeft besloten dat besluit van haar betreurde President te respecteren.

Räikkönen geldt als een van de meest succesvolle Ferrari-coureurs in de geschiedenis van het merk. In twee perioden kwam hij tot op heden uit in 144 Grands Prix voor het team en behaalde daarin 9 overwinningen. In 2007 behaalde hij met het team de wereldtitel en is tot op de dag van vandaag de laatste coureur die voor Ferrari wereldkampioen werd.

Teambaas Maurizio Arrivabene was dan ook vol respect voor de coureur, die in zijn achtste seizoen voor het team derde staat in de stand om de rijderstitel met 164 punten.

“Gedurende die jaren heeft Kimi als coureur en met zijn menselijke kwaliteiten een fundamentele bijdrage geleverd aan het team”, stelt Arrivabene.

“Hij heeft een beslissende rol gespeeld in de groei van het team en was tegelijkertijd altijd een teamplayer.”

“Als wereldkampioen voor Scuderia Ferrari zal hij altijd onderdeel blijven van de geschiedenis van het team en van de familie.”

“Wij bedanken Kimi voor dit alles en wensen hem en zijn familie een voorspoedige toekomst.”

Räikkönen zal zijn carrière in de Formule 1 in 2019 voortzetten bij Sauber, dat via Alfa Romeo nauwe banden onderhoudt met Ferrari.

F1-Planet.com