Home » Actueel » Räikkönen verdedigt Verstappen na Suzuka

Räikkönen verdedigt Verstappen na Suzuka

Ferrari-coureur Kimi Räikkönen heeft Max Verstappen verdedigd na hun ongelukkige samenkomst in de eerste ronde van de Grand Prix van Japan. Verstappen miste zijn rempunt voor de chicane, sneed de bocht af over de curbs en kwam naast de Ferrari terug de baan op. De Nederlander kon de Ferrari niet ontwijken en raakte hem zijdelings. Räikkönen liep daarbij schade op aan zijn vloer. Verstappen zou nog tijdens zijn eerste stint worden gestraft door de wedstrijdleiding met een penalty van 5 seconden.

Räikkönen denkt niet dat Verstappen hem met opzet raakte.

“Het is in de situatie waarin ik zat met hem een beetje moeilijk te zeggen, want ik weet dat het soms onmogelijk is om de auto in te sturen als je stuiterend over de curbs terugkeert op de baan.”

“Ik weet niet of dat het geval was. Ik denk dat als we allebei naast elkaar op het circuit zaten, hij niet zou knijpen, want we weten allemaal wat daar van komt. Maar het was een beetje een vreemde situatie waar we in terecht kwamen. Ik denk dat hij niet bewust probeerde iemand te raken, maar dit is wat er is gebeurd.”

Räikkönen zei er alles aan te hebben gedaan om contact te voorkomen.

“Ik probeerde de buitenkant te nemen en zo veel ruimte te laten als ik kon”, zei hij, “maar hij kwam van buiten de baan over het kunstgrasgedeelte achter de curbs.”

“Misschien kon hij niet verder insturen en misschien kwam hij daar gewoon terecht. In een ideale wereld zou hij iets meer ruimte hebben gelaten, maar ik weet het niet.”

Verstappen zelf zei over het incident dat hij zijn best had gedaan om veilig terug te keren op de baan.

“Ik remde een beetje te laat in de chicane, dus ik deed er alles aan om terug op de baan te komen. Naar mijn mening deed ik dit op een veilige manier, want ik ging niet als een gek terug de baan op. Kimi koos de verkeerde lijn in de chicane. Hij kon ook op mij wachten tot ik weer de baan op kwam. We raakten elkaar een beetje en ik denk dat de vijf seconden straf een beetje belachelijk is. Eigenlijk had ik gewoon vol gas rechtdoor moeten gaan. Uiteindelijk heeft het niets uitgemaakt, maar ik was het er niet mee eens.”

F1-Planet.com