Home » Actueel » Räikkönen verwachtte een groter verschil tussen Ferrari en Sauber

Räikkönen verwachtte een groter verschil tussen Ferrari en Sauber

Kimi Räikkönen had voorafgaand aan zijn eerste test bij Sauber F1 Team verwacht dat het verschil tussen de Ferrari SF71-H waarmee hij in het afgelopen seizoen reed en Sauber’s C37 groter zou zijn dan uiteindelijk het geval bleek. De 39-jarige Fin testte in de post-season test in Abu Dhabi voor het eerst voor zijn nieuwe team en was positief over zijn eerste bevindingen.

“Het voelde behoorlijk vergelijkbaar met wat ik gewend was”, zei Räikkönen, “het is natuurlijk een andere auto. Hij ziet er anders uit, heeft iets andere wielen en nog wat dingen, maar om eerlijk te zijn was het helemaal geen ander gevoel. Ik verwachtte denk ik een groter verschil.”

“We hebben gewoon de banden getest. We hebben geen setup werk gedaan, alleen met de auto gereden. We hebben ronden gereden om te zien wat wat is. Ik denk dat het voor een eerste ervaring OK was.”

Voor Räikkönen was het een weerzien met enkele oude bekenden. Een klein deel van het teampersoneel is nog steeds hetzelfde als toen hij in 2001 zijn debuut maakte met het team.

“Ik weet het exacte aantal niet. In de fabriek heb ik een paar jongens ontmoet die we een paar jaar geleden ook al hadden ontmoet. Mijn geheugen is slecht, maar ik kan me iedereen nog herinneren, dus dat is leuk.”

Räikkönen denkt dat Sauber alles in huis heeft om voor 2019 een competitieve auto te bouwen.

“Ik denk dat ze alle middelen hebben. Ze hebben een geweldige windtunnel, ze hebben alles om een geweldige auto te bouwen.”

“We hebben natuurlijk een Ferrari-motor, dus we weten wat we krijgen. Ik zie geen reden waarom we het niet goed zouden kunnen doen. We zullen wel zien waar het ons gaat brengen volgend jaar.”

F1-Planet.com