Home » Actueel » “Räikkönen voor Monza al geïnformeerd dat hij niet wordt verlengd”

“Räikkönen voor Monza al geïnformeerd dat hij niet wordt verlengd”

Ferrari-coureur Kimi Räikkönen zou voor de Grand Prix van Italië al door zijn team zijn geïnformeerd dat zijn contract bij de Scuderia niet zal worden verlengd voor 2019. Dat stellen verschillende Italiaanse kranten. President John Elkann zou de Fin voorafgaand aan het weekend in een persoonlijk gesprek hebben geïnformeerd dat hij niet bij het team zal blijven.

Ferrari leek lange tijd te overwegen om de Fin nog een jaar te behouden, maar werd tot haar verrassing geconfronteerd met een overeenkomst met Charles Leclerc voor 2019, die wijlen President Sergio Marchionne kort voor zijn dood persoonlijk zou hebben ondertekend. Het team zal dat contract respecteren, wat betekent dat Räikkönen na een dienstverband van acht seizoenen plaats zal moeten maken.

Räikkönen maakte indruk in Monza door Sebastian Vettel te verslaan voor pole-position en de Grand Prix lange tijd aan te voeren tot hij door bandenproblemen moest capituleren voor een ontketende Lewis Hamilton. Die prestaties kunnen zijn stoeltje bij het team niet redden, meldt Corriere dello SportSky Italia meent te weten dat er voor aanstaande donderdag een afspraak staat voor de coureur in Maranello, waarna het nieuws gezamenlijk wereldkundig zal worden gemaakt. Niet lang daarna zou Charles Leclerc worden aangekondigd als de nieuwe teamgenoot van Sebastian Vettel.

Met het besluit zou ook de keuze hebben samengehangen om Räikkönen in de kwalificatie in Monza, voor wat zijn laatste Grand Prix van Italië voor Ferrari zou zijn, voor eigen kansen te laten gaan. Dat was tegen het zere been van Sebastian Vettel, die direct na de kwalificatie onderkoeld over de boordradio meldde dat “ze er later nog wel over zouden praten” en tegenover Ziggo Sport mopperde dat hij het “tegen drie auto’s moest opnemen in de kwalificatie, inclusief die van zijn teamgenoot” en zei “geen hulp te verwachten van wie dan ook”. Räikkönen’s vrouw Minttu was emotioneel onder de pole-position van haar man.

Räikkönen zelf was opvallend filosofisch onder de suggestie van de onzekerheid over zijn toekomst.

“Er zijn altijd opties”, zei hij desgevraagd, “Dat geldt voor het leven in het algemeen. Het ligt eraan wat je wilt doen. Het hangt van heel veel dingen af, dus we zullen in de toekomst wel zien wat er gebeurt.”

F1-Planet.com