Home » Actueel » Red Bull: “Alles geprobeerd om Ricciardo te behouden”

Red Bull: “Alles geprobeerd om Ricciardo te behouden”

Red Bull Racing heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om Daniel Ricciardo voor zich te behouden. Het contract van de 29-jarige Australiër liep aan het einde van dit jaar af en gesprekken over een verlenging resulteerden, ondanks een mondeling akkoord over de voorwaarden, in de beslissende fase niet in handtekeningen op papier. Ricciardo twijfelde en koos uiteindelijk toch voor een vertrek. Hij tekende een contract bij Renault en verraste daarmee zijn bazen bij Red Bull compleet.

“We hebben ernaar gekeken en ik denk dat we alles hebben gedaan wat we konden om hem te behouden”, zegt teambaas Christian Horner.

“Hij gebruikte de klassieke zin bij uit elkaar gaan: ‘het ligt niet aan jullie, het ligt aan mij!’ En ik denk dat hij oprecht een nieuwe uitdaging wilde.”

“Ik denk dat hij waarschijnlijk ook bezorgd was over zijn waarde onder de evolutie van Max [Verstappen] en hij was op dat moment waarschijnlijk onzeker over Honda. Hij heeft vervolgens gezien dat waar we over praatten ook echt uit is gekomen.”

Horner stelt dat het team niet lang hoefde na te denken over een alternatief toen Ricciardo hen informeerde over zijn besluit om te vertrekken.

“Je hebt altijd een plan B. Ik denk dat toen we begrepen dat hij serieus was, dat dat zijn mindset was, het een heel gemakkelijk besluit was om te nemen wat betreft Pierre Gasly.”

Horner stelt dat er bij voorbaat geen verschil in status is tussen de coureurs van Red Bull Racing.

“De nummer 1-coureur in dit team is de coureur die voor ligt op het circuit. Dat is de simpele regel”, zegt hij, “en er is geen enkele bevoordeling van de ene coureur ten opzichte van de andere in de manier waarop we als team opereren. Daniel zal je dat heel open vertellen.”

“Mexico was voor het eerst sinds Monaco dat Daniel Max versloeg in de kwalificatie. Max’ prestaties in de kwalificatie waren enorm en dat is waarschijnlijk onderdeel van Daniel’s besluit voor de toekomst.”

Horner stelt dat Ricciardo een moeilijke tijd doormaakte door niet minder dan acht uitvalbeurten als gevolg van betrouwbaarheidsproblemen.

“Het is een moeilijk seizoen geweest voor Daniel. Hij moest omgaan met Max aanhoudende ontwikkeling en hoewel beide coureurs problemen hebben gehad, deden ze zich op zondag vaker voor bij Daniel dan bij Max.”

“Het probleem met de koppelingslager die Daniel op zondag in Mexico had, had Max op vrijdag. In de training in Brazilië ontstond er een lek bij Max in het oliesysteem en de breuk zat er al sinds Mexico. Gelukkig heeft die de auto daar niet gestopt. En toch, 12 maanden geleden had Max al die pech.”

F1-Planet.com