Home » Actueel » Red Bull en Honda om tafel over motorleverantie

Red Bull en Honda om tafel over motorleverantie

Red Bull en Honda gaan in de dagen voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje om tafel om de mogelijke motorleverantie van de power units van de fabrikant aan Red Bull Racing te bespreken. Honda is in 2018 exclusief motorleverancier van Toro Rosso en bij de overeenkomst die gesloten werd, werd afgesproken dat Red Bull een optie kreeg op het afnemen van de power units vanaf 2019.

Het team uit Milton Keynes weegt haar opties nu de deadline van 15 mei om de power unit leverancier aan te melden bij de FIA dichterbij komt. Het team rijdt met Renault-motoren en de Franse fabrikant hield na aanvankelijk tegengestelde geluiden de deur op een kier voor een verlenging van de overeenkomst. Ze zal daarvoor echter wel op korte termijn moeten besluiten. Renault wilde de deadline van 15 mei aanhouden voor een besluit.

Red Bull’s Dr. Helmut Marko en Honda’s Motorsportbaas Masashi Yamamoto ontmoetten elkaar in de aanloop naar de Grand Prix van Azerbaijan al om een en ander kort voor te bespreken. Dat was het eerste, formele gesprek tussen beide partijen over 2019. Het feit dat de partijen een tweede gesprek aangaan lijkt erop te wijzen dat de Honda power unit in ieder geval serieus wordt overwogen.

Red Bull beschikt via het partnership van Toro Rosso met Honda over veel vergelijkingsmateriaal van de huidige power units, maar de toekomstige ontwikkelingen laten zich maar moeilijk voorspellen. Zowel Renault als Honda zal rond de Grand Prix van Canada nieuwe performancestappen introduceren, maar Red Bull lijkt die niet te kunnen afwachten voor ze een besluit neemt. Renault heeft het voortouw, maar welke van de twee fabrikanten voor de middellange termijn de betere koers heeft, laat zich nog niet voorspellen.

Red Bull Racing zal haar besluit binnen twee weken moeten maken tenzij zowel de FIA als alle andere motorfabrikanten ermee instemmen dat het besluit wordt uitgesteld. Renault heeft aangegeven dat ze vasthoudt aan de deadline als Red Bull de overeenkomst wil verlengen. De enige clausule is er wanneer Red Bull geen andere fabrikant meer zou kunnen aantrekken. De FIA heeft met de fabrikanten afgesproken dat teams niet zonder power unit kunnen komen te staan, dus wanneer Red Bull geen andere fabrikant aan zich kan binden, is Renault verplicht om het team power units te leveren. Met de nieuwe bepalingen van de FIA dat de geleverde motoren altijd identiek moeten zijn aan die van het fabrieksteam, zijn er geen vraagtekens rond de competitiviteit van de geleverde motor. Het is echter niet waarschijnlijk dat Red Bull het daarop zal laten aankomen.

 

De samenwerking tussen Red Bull en Renault dateert al van 2007. Sindsdien wonnen ze samen 56 Grands Prix, vier rijderstitels en vier constructeurstitels. In 2015 raakte de samenwerking danig bekoeld na aanhoudende betrouwbaarheidsproblemen. De breuk was eigenlijk al een feit, maar omdat Red Bull geen andere leverancier kon vinden, werd een lijmpoging ondernomen, waarbij de motoren werden omgedoopt tot TAG Heuer.

Honda moest vorig jaar na drie seizoenen de samenwerking met McLaren beëindigen, nadat het team uit Woking koos voor de Renault-motoren. De Japanse fabrikant vond uitkomst bij Toro Rosso, dat zelf afstand deed van de Renault power units toen duidelijk werd dat Honda op de markt was.

 

F1-Planet.com