Home » Actueel » Red Bull: “Punten scoren voor nu het maximaal haalbare”

Red Bull: “Punten scoren voor nu het maximaal haalbare”

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft aangegeven dat punten scoren voor nu het maximaal haalbare is voor zijn team. Red Bull Racing kampt door een correlatieprobleem in het ontwerp met tekortkomingen aan de achterkant die maakt dat de auto een zeer smal afstelkader heeft en snel in onbalans vervalt. Het team van Adrian Newey werkt hard om de problemen aan te pakken, maar het zal tijd vergen voor het team van die inzet de vruchten kan plukken.

Red Bull lijkt daardoor de ambities bij monde van consultant Dr. Helmut Marko om het aantal behaalde overwinningen van vorig jaar te overtreffen voorlopig in de ijskast te moeten zetten.

“We weten allemaal dat Helmut een optimist is”, zei Horner in China, “de waarheid is dat we geen target hebben voor het aantal overwinningen. Ons doel is om het gat naar de leiders te verkleinen.”

“Op dit moment is punten scoren het maximum dat we kunnen doen”, zei Horner, “we willen allemaal zo snel mogelijk op de maximale competitiviteit zitten.”

Wat niet helpt, is het grote verschil tussen Max Verstappen en Pierre Gasly. Gasly heeft meer dan Verstappen moeite met het gebrek aan grip en stabiliteit aan de achterkant en heeft tot nu toe in 2019 steeds 0,6 seconde of meer toegegeven aan de Nederlander. Horner put vertrouwen uit het feit dat de Fransman in China een beter weekend kende dan in de twee voorgaande met een zesde plaats op de grid en aan de finish. Hij slaagde bovendien in zijn last minute poging om de snelste ronde te rijden in de race en daarmee een extra punt te pakken.

“Ik denk dat we hebben gezien dat Pierre een gemakkelijker weekend had, ook al is hij nog niet volledig op zijn gemak”, zei Horner, “hij is nu zijn stijl aan het aan passen om aan te sluiten bij de karakteristieken van de auto, maar daar zit al progressie in.”

“We zagen hem in de race de snelste ronde rijden, dus hopelijk geeft hem dat wat vertrouwen.”

F1-Planet.com