Home » Actueel » Red Bull Racing benoemt Wache tot Technisch Directeur

Red Bull Racing benoemt Wache tot Technisch Directeur

Red Bull Racing heeft Pierre Wache benoemd tot haar nieuwe Technisch Directeur. Waché, die sinds 2013 bij het team werkte als Hoofd Engineer, krijgt de dagelijkse technische leiding bij het team. Adrian Newey blijft Chief Technology Officer, maar de Engelsman besteedt momenteel veel van zijn tijd aan het Aston Martin Valkyrie-project, de eerste hypercar van het Britse merk.

Newey keerde in het afgelopen seizoen terug in een bijna fulltime rol bij het team na de vroege problemen met de RB13. De Engelsman had zich echter al na het seizoen 2014 geleidelijk teruggetrokken uit de dagelijkse operationele leiding om zich meer te richten op andere projecten. Zo was hij betrokken bij de ontwerpafdeling van Ben Ainslie’s America’s Cup catamaran team en recenter bij Aston Martin’s project. Hoewel hij terugkeerde om het team te helpen de problemen snel achter zich te laten en aanzienlijk meer voldoening haalt uit zijn werk dan voorheen onder de oude aërodynamicareglementen, was het niet zijn ambitie om zo intensief betrokken te blijven.

Waché’s aanstelling past binnen de bestaande organisatie waarin Rob Marshall Chief Engineering Officer is, Dan Fallows Hoofd Aërodynamica en Paul Monaghan Hoofd Engineer en Car Engineering).

Het is, zo stelt teambaas Christian Horner, een aanstelling met het oog op de toekomst.

“Het is onderdeel van onze evolutie”, stelt Horner, “Adrian blijft CTO, Pierre heeft een meer centrale rol ingenomen als Technisch Directeur en Rob Marshall’s positie blijft ongewijzigd als Chief Engineering Officer.”

Wache begon zijn carrière in de Formule 1 bij Michelin tot het terugtreden van het merk aan het einde van 2006. Die ervaring is een belangrijke pre in zijn nieuwe rol, nu Red Bull Racing het ontwerp van haar auto’s allrounder wil aanpakken en niet langer alleen op aërodynamica wil vertrouwen, bij uitstek het domein waarin Newey al decennia lang ongeëvenaard is. Het team herkent dat mechanische grip en het stellen van de juiste verhoudingen tussen het chassis en de banden steeds belangrijker wordt.

Wache weet dat hij een verantwoordelijke rol inneemt bij het team uit Milton Keynes.

“Ik weet wat deze positie inhoudt en het risico dat ermee gepaard gaat”, zei Wache, “het schrikt me niet af, maar ik weet dat er resultaten geëist worden. En ik zou willen laten zien dat ik in staat ben om ze te realiseren.”

“Het zal niet alles veranderen, maar ik zal wel noodzakelijkerwijs anders gaan werken. Adrian werkte meer aan de aërodynamische kant en ik ben meer gefocust op het op de grond brengen van het vermogen.”

Horner stelt dat Newey nieuwe motivatie vond dankzij de nieuwe reglementen waarin het chassis breder is en een aërodynamica weer een belangrijkere rol inneemt in het chassis.

“Die reglementen hebben Adrian’s creatieve sappen zeker sneller doen stromen”, stelde Horner, “hij draagt goed bij aan het team en vindt de reglementen leuk. Hij verdeelt zijn aandacht op het moment over de Aston Martin wegmodel projecten en de F1, maar het is geweldig om hem weer gemotiveerd te zien en met plezier in de F1 te zien werken.”

admin