Home » Actueel » Red Bull Racing bevestigt overstap naar Honda

Red Bull Racing bevestigt overstap naar Honda

Red Bull Racing heeft op dinsdag bevestigd dat ze voor 2019 de overstap maakt naar Honda power units. Het nieuws over de switch kwam op dinsdagochtend vroeg al door nadat het team haar besluit ten aanzien van haar motorenpartner op maandag had gecommuniceerd naar een aantal leveranciers. Het team en de Japanse fabrikant besloten daarop het nieuws na het sluiten van de Japanse Nikkei-beurs formeel te bevestigen. De overeenkomst is gesloten voor 2019 en 2020, de twee laatste seizoenen onder de huidige power unit reglementen.

“Aston Martin Red Bull Racing is trots dat ze kan aankondigen dat ze een overeenkomst heeft gesloten met Honda Motor Co Ltd om in de seizoenen 2019 en 2020 te racen met de power units van de Japanse fabrikant”, stelde het team in haar verklaring.

“Deze meerjarige overeenkomst met Honda betekent de start van een spannende, nieuwe fase in de inzet van Aston Martin Red Bull Racing om niet alleen voor Grand Prix-overwinningen te strijden, maar voor wat altijd ons doel is – kampioenschappen.”

“We hebben besluiten als deze altijd rationeel genomen en met maar één criterium in gedachte – denken we dat de uitkomst zal zijn dat we op een hoger niveau kunnen strijden? Na zorgvuldige afweging en evaluatie zijn we er zeker van dat dit partnership met Honda de juiste richting is voor het team.”

“We zijn onder de indruk van Honda’s toewijding aan de F1, van de snelle stappen die ze recentelijk hebben gemaakt met ons zusterteam Scuderia Toro Rosso en door de omvang van hun ambities, die z’n gelijke vindt in de onze. We kijken ernaar uit om in de komende jaren met Honda samen te werken en samen te racen in onze jacht naar de grootste prijzen in de F1.”

“Honda’s samenwerking met beide Red Bull Formule 1-teams biedt een enorm potentieel”, zei Horner, “Honda zal toegang hebben tot een rijkdom aan data van beide teams, waarbij Aston Martin Red Bull Racing toonaangevend is en de kansen voor snellere, effectievere en competitievere ontwikkeling zijn verdubbeld.”

Honda’s President Takahiro Hachigo is trots op de samenwerking met het topteam van Red Bull.

“Nadat we een goede relatie hebben opgebouwd met Scuderia Toro Rosso, hebben we besloten om vanaf het seizoen 2019 onze betrokkenheid in de Formule 1 uit te breiden naar het andere team in de Red Bull-familie, Aston Martin Red Bull Racing. Het hebben van twee teams houdt in dat we twee keer zoveel data kunnen verzamelen als voorheen. Wij geloven dat samenwerken met zowel Toro Rosso als Red Bull Racing ons in staat zal stellen om dichter bij ons doel te komen om races en kampioenschappen te winnen. We bouwen twee sterke partnerships. De gesprekken zijn heel snel gegaan dankzij Red Bull’s open en respectvolle houding naar Honda, wat leidde tot een deal die eerlijk en rechtvaardig is voor beide partijen.”

De overeenkomst met Honda houdt in dat er na twaalf seizoenen een einde komt aan Red Bull Racing’s samenwerking met Renault. Samen bereikten ze grote hoogten met vier wereldtitels op rij, zowel bij de rijders als constructeurs, tussen 2010 en 2013, maar gingen ze ook door enkele diepe dalen.

Christian Horner bedankt Renault voor de vruchtbare samenwerking, die een totaal van 57 overwinningen opleverde.

“We willen Renault bedanken voor de afgelopen 12 jaar, een periode waarin we samen een aantal ongelooflijke momenten hebben ervaren. We hebben soms onze meningsverschillen gehad, maar Renault heeft altijd onvermoeibaar en naar haar beste kunnen gewerkt om ons een competitieve power unit te leveren. Dat is vandaag de dag nog steeds het geval en wij willen het Renault-team en met name de jongens die elke race in onze pit zijn bedanken voor hun onverminderde commitment en we kijken ernaar uit om onze samenwerking op een hoogtepunt te eindigen aan het einde van het seizoen.”

“Onze focus voor de rest van het jaar is nog steeds de best mogelijke resultaten te behalen in het kampioenschap 2018 en wij wensen Renault Sport het aller beste voor de toekomst.”

Red Bull Racing heeft bevestigd dat ondanks de deal met Honda de samenwerking met Aston Martin als titelsponsor zal blijven bestaan.

F1-Planet.com