Home » Actueel » Red Bull Racing onthult RB14

Red Bull Racing onthult RB14

Red Bull Racing heeft op maandagochtend de eerste beelden vrijgegeven van haar nieuwe auto voor het seizoen 2018: de RB14 is de nieuwe auto van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Het team heeft de auto in een tijdelijke, blauwzwarte kleurstelling gestoken. Bij de eerste foto’s van de auto waarmee Daniel Ricciardo later op de ochtend de shakedown zal uitvoeren op Silverstone tijdens een eerste filmdag werd de RB14 gepresenteerd als ‘Special Edition’. Het team zal op een later moment de definitieve kleuren van de auto presenteren.

In een kort bericht kopt Red Bull Racing de onthulling met “een voorkeur voor disruptie”, waarmee ze hint naar verregaande veranderingen ten opzichte van de RB13.

“We hebben een 2018-auto”, stelt het team, “na een aantal maanden met een verzameling onderdelen en een lange werklijst maken we vandaag de grote stap…”

“Daniel Ricciardo neemt de nieuwe Aston Martin-Red Bull Racing-TAG Heuer RB14 mee naar buiten op Silverstone tijdens een pre-season filmdag.”

“De RB14 heeft op dit moment een special edition kleurstelling. We houden onze racekleuren nog even geheim en zullen die volgende week op Circuit de Catalunya onthullen. De onbekende vormen onder de verf blijven echter.”

“Nieuwe bodywork reglementen domineren altijd het nieuws in het presentatieseizoen, maar 2018 heeft een grotere zweem van verandering dan in de meeste jaren door de introductie van de halo en de nieuwe uitsluitingszones aan de achterkant van de auto, waardoor sharkfins, monkey seats en T-wings worden verboden. In sommige jaren is het voor de gemiddelde kijker moeilijk om de nieuwe auto van de oude te onderscheiden; dat zal deze keer geen probleem zijn.”

“Dat gezegd hebbende, de technische reglementen zijn niet zoveel veranderd in 2018. Het installeren van de halo is een uitdaging geweest, vooral als het gaat om het bouwen van een chassis dat sterk genoeg is om het te kunnen dragen en de brute homologatietest te doorstaan. Maar de rest van de reglementen zijn relatief stabiel gebleven. Dat is de primaire reden dat we de auto eerder dan gewoonlijk presenteren”.

“Het patroon van de afgelopen jaren was om de auto ‘agressief laat’ te presenteren. Dit stelde de ontwerpafdeling in staat om de tijd maximaal te benutten om alle goede dingen op de auto te brengen voor het punt waarop het ontwerp wordt bevroren en een presentatiemodel wordt gebouwd. Het is niet ongebruikelijk om de auto op dezelfde dag gereed te hebben, voor de eerste keer te starten en te vervoeren naar Spanje voor de start van de tests.”

“Het dient een doel, maar je zou het niet doen als het niet noodzakelijk was en dit jaar was dat niet het geval. Het heeft de voorkeur om de auto vroeg klaar te hebben en nu met wat voor problemen dan ook om te gaan als de auto op korte afstand van de fabriek is voor een korte test, in plaats van een van onze acht ultrawaardevolle testdagen eraan te geven op Circuit de Catalunya.”

“We filmen op Silverstone en de beelden zullen aan de fans worden gegeven via onze kanalen voordat de tests volgende week echt beginnen. Naast de formele gezamenlijke tests, zullen we elk jaar twee van dergelijke promotie-evenementen doen met strikte richtlijnen die de hoeveelheid kilometers beperken tot 100 kilometer met gebruik van een specifieke compound die voor deze ritten zijn ontworpen door Pirelli.”

“Daniel gaat dus geen records neerzetten in Silverstone, maar het is een ongelooflijk waardevolle exercitie”.

Het team heeft met de donkere schakering duidelijk de fijne aërodynamische details nog even aan het oog willen onttrekken. Door de blauw-zwarte contrasten is het lastig om de exacte vormen achter de voorwielen te duiden. Het zal echter niet lang duren voor we meer zullen zien van de RB14.

 

F1-Planet.com