Home » Actueel » Red Bull Racing: “Sterke punten ontwerp ondergesneeuwd door nieuwe aëro en banden”

Red Bull Racing: “Sterke punten ontwerp ondergesneeuwd door nieuwe aëro en banden”

De sterke punten die Red Bull Racing in het afgelopen jaar onderscheidden met haar chassisontwerp komen in 2019 minder goed uit de verf. De punten zijn volgens teambaas Christian Horner wat ondergesneeuwd geraakt door de nieuwe aërodynamica en de nieuwe banden, die lastig werkend te krijgen zijn.

Red Bull Racing onderscheidde zich met een auto met een hoge achterkant die zorgde voor veel stabiliteit en downforce. Het team was daardoor sterk in de langzamere en halfsnelle bochten en wist daarmee teams die in de basis meer motorvermogen hadden op bepaalde circuits af te troeven voor de overwinning. Die hoge achterkant werd in de reglementen voor 2019 gereguleerd door de versobering van de voorvleugel en de verbreding van de achtervleugel.

Red Bull Racing was daarnaast een van de teams die de banden benutte voor de vering en die dynamiek gebruikte om de bandenslijtage te drukken. De nieuwe Pirelli-banden hebben een dunner loopvlak, waardoor de grip lager is en de banden minder vering geven.

Horner denkt dat beide factoren een rol spelen in de competitiviteit van de RB15.

“Het is waarschijnlijk een combinatie van de twee”, zegt Horner, “het draait allemaal om evolutie en ik denk dat Honda goede progressie boekt.”

“Hun betrouwbaarheid is, vergeleken met voorgaande jaren, fantastisch geweest. De performance is sterk, maar de anderen staan ook niet stil.”

“We kunnen zien dat Ferrari dit weekend een nieuwe motor heeft geïntroduceerd en Renault heeft een upgrade geïntroduceerd dit weekend. Mercedes zal dat rond Montreal ongetwijfeld ook doen. Natuurlijk zitten je tegenstanders niet stil, maar we zijn heel blij met de progressie die geboekt wordt.”

Horner maakt zich geen illusies over de kansen van zijn team. Hij stelt dat de eerste vijf races duidelijk hebben uitgewezen dat Mercedes dit seizoen zal beheersen.

“Ik denk dat dit een Mercedes-kampioenschap is”, zei hij, “je kunt zien dat ze na vijf races maar drie punten van de maximale score af zitten. Het is nog steeds een lang jaar en we benaderen dingen race voor race.”

Hoewel het er op dit moment nog niet naar uitziet, twijfelt Horner er niet aan dat Mercedes op een bepaald moment zal worden achterhaald.

“Iedereen kan verslagen worden. In de Formule 1 draait alles om teamwork. Het gaat over de grootste teams ter wereld.”

“Mercedes is op dit moment bovenop de top van een golf, maar dat duurt nooit voor eeuwig. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat we alle middelen en kwaliteiten hebben om hen in de komende jaren uit te dagen.”

F1-Planet.com