Home » Actueel » Red Bull Racing verbrak pitstoprecord in Silverstone

Red Bull Racing verbrak pitstoprecord in Silverstone

Red Bull Racing heeft in Silverstone het record van de snelste pitstop in de geschiedenis van de Formule 1 verbroken met de pitstop van Pierre Gasly in de twaalfde ronde van de race. Gasly kwam binnen voor een wissel van de medium banden waarop hij was gestart naar de harde band. Het team zou de wissel in 1,91 seconde uitvoeren, 0,01 seconde sneller dan het vorige record dat werd gedeeld door Williams, dat de pitstop van Felipe Massa in de Grand Prix van Azerbaijan in 2016 in 1,92 seconde uitvoerde.

Dat de Red Bull pitcrew in topvorm verkeert, toonde ze even later ook bij de stop van Max Verstappen, die weliswaar een fractie langer duurde, maar dat zat in de honderdsten: 1,96 seconde. De stop van de Nederlander was ook direct de op één na snelste van het jaar. Williams kwam daar in Frankrijk dit jaar het dichtst bij met de stop van Robert Kubica in 1,97 seconde.

Pierre Gasly zou mede door de snelle stop na de reeks pitstops de aansluiting behouden met Charles Leclerc en Max Verstappen en zelfs even voor beide rijden toen zij een tweede stop maakten onder de safety car. Na het incident van Verstappen met Sebastian Vettel finishte Gasly als vierde.

Het team was duidelijk trots op de prestatie:

“Snelheidsduivels in de pitstraat. De Bulls realiseren de twee snelste pitstops bij de #BritishGP”, schrijft het team op social media.

 

F1-Planet.com