Home » Actueel » Red Bull Racing vervangt Gasly door Albon

Red Bull Racing vervangt Gasly door Albon

Alexander Albon zal vanaf de Grand Prix van België uitkomen voor Red Bull Racing. De Thai zal daar Pierre Gasly vervangen als teamgenoot van Max Verstappen. Gasly zal de omgekeerde stap terug naar Toro Rosso maken. Dat heeft Red Bull op maandag bekend gemaakt.

De rijderswissel volgt op een uiterst teleurstellende eerste seizoenshelft van Gasly, die aan het begin van het jaar naar Red Bull kwam als de opvolger van Daniel Ricciardo. Na een veelbelovende start bij Toro Rosso in 2018, kon Gasly het bij Red Bull echter nooit waar maken. Waar Verstappen streed om de podiumplaatsen, kwam de Fransman niet verder dan één vierde plaats. Vooral het snelheidsverschil was bij vlagen groot tussen de twee teamgenoten en dat begon te knellen, zo liet teambaas Christian Horner in Hongarije nog weten. Als Red Bull voor de tweede plaats wilde gaan in het Constructeurskampioenschap, dan zou ze consequenter hoge ogen moeten gooien met twee auto’s. Er was een doorbraak nodig, aldus de Engelsman.

Die komt er nu in de onverwachte vorm van de rijderswissel, want waar Red Bull eerder stelde de positie van Gasly tot het einde van het seizoen ongemoeid te laten, is er nu toch een ingreep van het team.

Alex Albon komt naar Red Bull Racing na een heel sterke start van zijn F1-carrière bij Toro Rosso. De Thai reed zeer sterke races in Bahrein en China, waar hij Toro Rosso’s eerste punten van het seizoen bijschreef. In Monaco finishte hij als achtste en in de moeilijke condities van Hockenheim bleef hij mede door een goed getimede bandenwissel in de slotfase fier overeind om de zesde plaats te halen aan de finish.

In een kort bericht maakte Red Bull het nieuws op maandagmiddag bekend:

“Alexander Albon wordt gepromoveerd naar het team om naast Max te rijden, terwijl Pierre terug zal keren naar het Red Bull zusterteam, Scuderia Toro Rosso.”

“Red Bull is in de unieke positie dat ze vier getalenteerde Formule 1-coureurs onder contract heeft die kunnen worden uitgewisseld tussen het team en Toro Rosso. Het team zal de komende negen races gebruiken om Alex’ prestaties te evalueren om een goed geïnformeerd besluit te nemen over wie er naast Max zal rijden in 2020.”

“Iedereen in het team kijkt ernaar uit om Alex te verwelkomen en hem te ondersteunen tijdens de volgende stap van zijn F1-carrière.”

F1-Planet.com