Home » Actueel » Renault bedankt “zeer belangrijke” Hülkenberg

Renault bedankt “zeer belangrijke” Hülkenberg

Renault F1 Team heeft voorafgaand aan de laatste Grand Prix van het seizoen Nico Hülkenberg bedankt voor zijn bijdrage aan het team over de afgelopen drie seizoenen. Het team stelt dat de Duitser “zeer belangrijk” is geweest in de opbouw van het team.

Hülkenberg neemt na de Grand Prix van Abu Dhabi afscheid van Renault, waar hij zal worden opgevolgd door Esteban Ocon. Hij kwam in 2017 naar Renault en behaalde in drie seizoenen tot aan Abu Dhabi 149 punten voor het team met twee vijfde plaatsen als beste resultaat.

“Nico is een coureur die van aanpakken weet”, zei Sporting Director Alan Permane, die nauw met Hülkenberg samenwerkte “Hij is behoorlijk no-nonsense en wil racen en de auto ontwikkelen, wat ons enorm heeft geholpen. Zijn feedback is uitzonderlijk als hij de emotie wegneemt; zelfs na een slechte race kan hij afgemeten, constructieve debriefs afleveren.”

“Zijn technisch inzicht is voor ons uiterst belangrijk geweest. Ik kan me nog een keer herinneren in Silverstone in 2017 toen hij ons had verteld over een bepaalde rijeigenschap van de R.S.17 – hij wilde meer snelheid in de bochten en voelde dat de downforce juist afnam waar hij het het meest nodig had. We hebben een nieuwe vloer ontwikkeld om dit te verhelpen en hebben er uiteindelijk op tijd een gereed gekregen voor de Britse Grand Prix. Hij zei een tijdje niets op de radio, maar uiteindelijk kwam hij over de lijn en zei: ‘Ik heb niets gezegd, maar als je mijn gezicht kon zien, zou je zien dat er een enorme glimlach op stond!” Het vat hem min of meer samen: als hij iets te zeggen heeft, is het altijd de moeite waard om te luisteren.”

Mark Slade, Hülkenberg’s race engineer gedurende zijn drie jaar bij het team, voegt eraan toe: “Toen Nico zich voor 2017 bij ons voegde, bracht hij ons naar een ander niveau. Bijna van de ene op de andere dag waren we terug op de kaart en opereerden we weer als een groot team. Wanneer je iemand hebt waarvan je weet dat die kan leveren, is het als een vorm van onbewuste motivatie.”

“Hij is slim, efficiënt en rommelt niet, hoewel hij een bijzonder goed gevoel voor humor heeft. Hij is vastbesloten om te leveren en hij is opmerkelijk veerkrachtig, waarschijnlijk veel meer dan wij in engineering zijn!”

“We hebben een aantal geweldige races samen gehad, maar de geschiedenisboeken zullen daar geen recht aan doen. Het was een genoegen om met hem te werken. Ik zou zeggen dat hij in de bovenste klasse van autocoureurs zit waarmee ik in mijn carrière heb samengewerkt. Hij voelde zich onderdeel van het team en heeft echt geïnvesteerd in onze ontwikkeling en dat was een goed gevoel.”

Teambaas Cyril Abiteboul stelde: “Het is duidelijk dat Nico een belangrijke rol heeft gespeeld in onze voortgang door de F1. We hadden een coureur nodig die de ervaring en volwassenheid had om ons te helpen de volgende stap te zetten en we hadden hem niet meer kunnen vragen. Het was geen gemakkelijke beslissing, want hij heeft veel sterke eigenschappen: hij is een geweldige coureur, altijd gemotiveerd en op zoek naar, en aandringend op, meer, wat ons weer heeft aangespoord. We wensen hem veel geluk voor de toekomst en bedanken hem oprecht voor zijn enorme bijdrage aan het Renault F1 Team in de afgelopen drie jaar.”

Hülkenberg vond na het bekend worden van de komst van Ocon naar Renault geen stoeltje in de Formule 1 voor 2020. Hij start zijn voorlopig laatste Grand Prix op zondagmiddag vanaf de negende startpositie.

 

F1-Planet.com