Home » Actueel » Renault betwist legaliteit Haas in protest

Renault betwist legaliteit Haas in protest

Renault Sport F1 Team heeft op zondagmiddag na afloop van de Grand Prix van Italië na de zesde plaats van Romain Grosjean in de race een protest ingediend tegen het Haas F1 Team. Het team betwist de legaliteit van de Haas VF-18. Het fabrieksteam van de Franse fabrikant deed dat nadat ze Haas in het Constructeurskampioenschap langszij kreeg in de stand. Met de zesde plaats kwam Haas evenals Renault op 84 punten.

Renault sprak zich al eerder uit tegen de Haas, die volgens het team middels onreglementaire samenwerking en overnemen van onderdelen tot stand zou zijn gekomen, maar het team ondernam niet eerder formele actie.

Renault bevestigde dat ze het protest had ingediend, maar zou daar verder niet op ingaan.

“Wij bevestigen dat Renault Sport Formule 1 Team een aanvraag heeft ingediend bij de Stewards van het Evenement voor een verduidelijking over de legaliteit van de Haas F1 Team VF-18.”

“Wij hebben geen verder commentaar tot de Stewards een besluit hebben genomen.”

Racedirecteur Charlie Whiting stelde dat het protest gericht was op een klein detail op de rand van de vloer van de VF-18.

Haas-teambaas Günther Steiner was verbaasd over het protest, maar was niet onder de indruk.

“Ik weet het niet”, zei Steiner, “ik heb het protest gezien. Prima. We gaan er wel naar luisteren en zien wat we gaan doen.”

“Ik weet niet wat ze willen. We zijn erdoor verrast.”

F1-Planet.com