Home » Actueel » Renault bevestigt komst Fry in 2020

Renault bevestigt komst Fry in 2020

Renault F1 Team heeft op zaterdag in Austin bevestigd dat ze Pat Fry heeft gecontracteerd om haar technische team te versterken. Fry was eerder als ad interim Engineering Director betrokken bij de ontwikkeling van de McLaren MCL34 van dit seizoen terwijl het team in afwachting was van de komst van haar nieuwe Technisch Directeur James Key. Fry zit een verplichte afkoelperiode uit en zal begin 2020 kunnen beginnen in zijn nieuwe rol.

Welke positie hij precies zal bekleden bij het team is nog niet bekend. Hij zal zich voegen bij het Technisch Management Team waarvoor Renault op vrijdag al de aankondiging deed van de komst van een nieuw Hoofd Aërodynamica met de komst van Dirk de Beer.

Executive Director Marcin Budkowski, die eerder onder Fry werkte bij McLaren, zei over zijn komst:

“Ik ben heel blij dat ik weer met Pat kan werken. Zijn komst is opnieuw een stap nu we bouwen aan onze teamstructuur en deze verbeteren. Pat’s ervaring, talent en vastberadenheid zullen aanvullende pluspunten zijn nu we onze progressie voortzetten.”

Fry werkte decennia lang bij McLaren voordat hij in 2010 overstapte naar Ferrari. Daar vertrok hij in 2013 om plaats te maken voor James Allison. Hij was kortstondig betrokken bij Manor Racing voordat dat team ter ziele ging en keerde na enkele jaren van afwezigheid in de F1 eind 2018 terug bij zijn oude team McLaren om het team te helpen op een cruciaal moment nu ze was begonnen aan haar opmars terug naar de subtop.

F1-Planet.com