Home » Actueel » Renault bevestigt Ricciardo voor 2019

Renault bevestigt Ricciardo voor 2019

Renault Sport Formule 1 Team heeft op vrijdag de komst van Daniel Ricciardo bevestigd vanaf het seizoen 2019. De Australiër verlaat zijn huidige team Red Bull Racing en tekent bij het fabrieksteam van de Franse fabrikant een tweejarig contract. Hij wordt daar teamgenoot van Nico Hülkenberg.

Renault Sport Racing President Jérôme Stoll verwelkomt de Australiër bij het team.

“Renault besloot terug te keren in de Formule 1 om voor Wereldkampioenschappen te vechten. Het contracteren van Daniel Ricciardo is voor de Groupe Renault een unieke mogelijkheid in het nastreven van dit doel die niet mocht worden gemist. We verwelkomen Daniel’s komst naar het team die nog in de maak is, maar hem meer dan ooit motiveert.”

Teambaas Cyril Abiteboul zegt over de overstap van Ricciardo:

“Het vastleggen van Daniel onderstreept onze vastberadenheid om onze voortgang naar de voorkant van de sport te versnellen. Het is ook een blijk van waardering voor het werk dat in de afgelopen tweeënhalf jaar is verzet. Daniel’s talent en charisma staan buiten kijf en zijn een enorme bonus en een krachtig statement voor het team. We zullen zijn vertrouwen in ons moeten terugbetalen met de best mogelijke auto. We verwelkomen hem bij ons groeiende team in 2019 met een enorme hoeveelheid trots, maar ook met nederigheid.”

Ricciardo heeft het besluit om de overstap te maken van Red Bull Racing niet lichtvaardig genomen.

“Dit is waarschijnlijk een van de moeilijkste besluiten die ik heb moeten nemen in mijn carrière tot nu toe”, zegt hij, “maar ik dacht dat dit het moment voor mij was om een verse en nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik realiseer me dat er heel veel voor ons ligt om Renault in staat te stellenom haar doel om op het hoogste niveau deel te nemen te bereiken, maar ik ben onder de indruk van hun progressie in de afgelopen twee jaar en ik weet dat elke keer dat Renault in de sport is geweest, ze uiteindelijk heeft gewonnen. Ik hoop dat ik ze kan helpen in deze reis en op en naast het circuit mijn bijdrage kan leveren.”

De komst van Ricciardo naar Renault houdt in dat Carlos Sainz het team aan het einde van dit jaar na één seizoen alweer zal moeten verlaten. De Spanjaard werd door Red Bull voor een jaar aan Renault uitgeleend. Het vertrek van Ricciardo bij Red Bull Racing zou voor Sainz de omgekeerde weg naar Red Bull Racing kunnen vrijmaken, maar die stap is niet vanzelfsprekend. Hij wordt ook in verband gebracht met McLaren. Red Bull heeft ook Pierre Gasly in de gelederen, die dit jaar indruk maakt bij Toro Rosso.

Mocht het van een terugkeer komen van Sainz bij Red Bull, dan zal hij bij het team uit Milton Keynes worden herenigd met Max Verstappen met wie hij in 2015 en 2016 bij Toro Rosso racete. Destijds liepen de spanningen kort voor het vertrek van de Nederlander naar Red Bull Racing hoog op en leek zelfs het team te worden verdeeld door de bikkelharde strijd tussen de twee. Het valt te bezien of Red Bull bereid is om de twee desondanks opnieuw naast elkaar uit te laten komen.

F1-Planet.com