Home » Actueel » Renault-coureurs verklaren magere sessie door afwijkend runschema

Renault-coureurs verklaren magere sessie door afwijkend runschema

Renault-coureurs Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo hebben de magere tweede vrije training van het team verklaard door een afwijkend runschema ten opzichte van hun concurrenten. Renault voerde tests uit met de power unit en met een nieuwe voorvleugel en lieten daardoor de snelle tijden aanvankelijk voor wat ze waren op het moment dat hun concurrenten hun kwalificatiesimulaties deden. Toen de Renault-coureurs uiteindelijk overgingen tot een run met weinig brandstof, stuitten ze op verkeer. Ze eindigden de sessie daardoor als zeventiende en achttiende.

Het team zou dat afwijkende runplan nog kunnen betreuren als op zondagochtend zou blijken dat de kwalificatiesessie door slechte condities nog niet zou kunnen plaatsvinden. In dat geval zal de uitslag van de tweede vrije training leidend zijn voor de vorming van de startopstelling.

“Onze volgorde van runs was in feite een beetje… afwijkend”, legde Hülkenberg de situatie wat bekoeld uit, “we wilden met weinig benzine rijden en aan het einde rondetijden zetten als, zoals wij dachten, het circuit veel rubber zou hebben en op z’n best zou zijn.”

“Op dat moment reden alle anderen met veel brandstof en we konden de ronden niet goed zetten omdat we steeds weer in verkeer raakten. Het zijn zo van die dingen. Het is achteraf bezien natuurlijk gemakkelijk om te zeggen hoe verkeerd we het hadden, maar het heeft ook gewoon niet gewerkt. Als er geen kwalificatie komt, hebben we echt een probleem.”

Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo maakt zich geen zorgen over de snelheid over de lange runs, maar gaf toe dat het team het op vrijdag niet goed had gedaan.

“Onze snelheid over de lange runs ziet er behoorlijk goed uit, maar we hebben onze snelheid over de runs met weinig brandstof niet kunnen laten zien aan het einde van de sessie”, zei hij.

“We raakten vast in verkeer terwijl anderen in hun lange runs reden, dus we reden maar een beetje rond.”

“We hadden duidelijk verwacht dat we verder naar voren zouden staan en ik denk dat we een auto hebben die verder naar voren zou moeten kunnen staan, maar we reden aan het einde een beetje tegengesteld aan de anderen om te proberen ronden te rijden terwijl anderen in hun lange runs zaten en ik kwam gewoon in een rijtje auto’s terecht.”

“Ik denk dat de middag over het geheel beter ging. De ochtend was niet zo sterk. Ik was ook niet met alles op mijn gemak en ik had een beetje het gevoel dat we er behoorlijk ver van af stonden, dus we hebben vanmiddag wel progressie geboekt.”

Ricciardo zei te hopen dat de weersomstandigheden een kwalificatiesessie mogelijk zullen maken, anders zou hij vanaf rij 9 moeten starten.

“Hopelijk is het weer op zondagochtend goed genoeg om te kwalificeren, dat is het belangrijkste en daarna kunnen we gaan racen. Als er geen kwalificatie is, dan starten we als 17e en 18e, maar daar willen we nog even niet aan denken.”

F1-Planet.com